Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: savaitei įsibėgėjant atkeliaus trumpi lietūs

Veikiant stipriam rytų anticiklonui, naują savaitę pasitiksime saulėtai ir sausai. Tiesa, pietryčių vėjas daugelyje rajonų laikysis stiprus, 9–14 m/s, o vietomis, daugiausia Vakarų Lietuvoje, gali kilti 15–18 m/s vėjo gūsiai.
Varnikų pažintinis takas
Miške / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Pirmadienį šiluma dar nesitrauks ir termometrų stulpeliai pakils iki 23–28 laipsnių šilumos.

Naktį iš pirmadienio į antradienį pradės stiprėti ciklono įtaka, ir iš vakarų artės atmosferos frontas, atnešantis lietaus bei gaivos. Nakties metu lietus pirmiausia pasieks pajūrį bei vakarinius Lietuvos rajonus, o dienos metu judės į šiaurės rytus, tad trumpai palyti dienos metu turėtų daug kur, vietomis gali susidaryti palankios sąlygos perkūnijai. Nakties metu žemiausia temperatūra pasieks 12–17 laipsnių, o dieną jau bus vėsiau, 17–22 laipsniai šilumos. Pietinių krypčių vėjas nesilps ir bus 8–13 m/s.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienį vietomis trumpai palis, tačiau para bus sausesnė. Pietinių krypčių vėjas rims ir bus vidutinio stiprumo, 5–10 m/s. Žemiausia oro temperatūra nakties metu sieks 9–14, pajūryje – 15–17 laipsnių šilumos, o dienos metu aukščiausia temperatūra svyruos tarp 20–25 laipsnių.

Antroje savaitės pusėje trumpi lietūs vietomis vis dar apsilankys, o pietryčių, rytų krypties vėjas išliks juntamai stiprus. Ketvirtadienio naktį žemiausia oro temperatūra pasieks 11–16 laipsnių šilumos, o dienos metu laikysis 21–26 laipsnių oro temperatūra. Paskutiniąją darbo savaitės dieną orų pokyčių kol kas nenumatoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas