Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 15

Orai.lt: savaitgalį plūstelės karščio banga, tačiau geri orai ilgai neužsibus

Šeštadienį per mūsų šalį tįs aukšto slėgio juosta. Džiugins saulėti orai, debesys bus reti. Lietaus nenumatoma. Pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas, 3–8 m/s greičiu. Į šalį ims plūsti šiltesnio oro masė, temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 24–29 laipsnių.
Viena karščiausių šios vasaros popiečių Vilniuje
Viena karščiausių šios vasaros popiečių Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sekmadienio naktį situacija mažai keisis. Dangus daugiausia bus giedras, lyti nebus iš ko. Vėjas pasisuks iš pietryčių, pūs 5–10 m/s greičiu. Temperatūra nekris žemiau 12–17, pajūryje 18–20 laipsnių šilumos.

Sekmadienio pirmoje dienos pusėje visoje šalyje orai bus saulėti ir sausi, vėliau prie vakarinio šalies pakraščio priartės šaltasis atmosferos frontas. Šalies vakaruose ims rodytis tankesni ir grėsmingesni debesys, čia nušniokš trumpos liūtys su perkūnija, stipresniais vėjo gūsiais, galbūt ir kruša.

Rytinėje šalies dalyje saulėti orai išliks iki pat vakaro. Apysmarkio pietryčių pereinančio į pietvakarių vakarų vėjo gūsiai kai kur per perkūniją sustiprės iki 15–18 m/s. Jis atplukdys karšto oro masę, todėl temperatūra popietę šoktelės net iki 28–33, o pietvakariniame pakraštyje gali pasirodyti ir 34 laipsnių karštis.

Pirmadienio naktį per didesnę šalies dalį praslinks trumpos liūtys su perkūnija, o dieną trumpai palis tik vietomis. Naktis bus šilta ir tvanki, temperatūra nekris žemiau 13–18 laipsnių, diena taip pat bus labai šilta, temperatūra kils iki 25–30 laipsnių, tik prie jūros jau bus gaiviau, čia šils iki 22–24 laipsnių.

Antradienį daug kur trumpai palis. Naktį vės iki 12–17 laipsnių šilumos, o dieną atkeliaus gaivesni orai, šils iki 19–24 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę šalies orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas