Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

Orai.lt: savaitgalį stiprės vėjas ir bus gaiviau

Šiandien orus ir toliau lems aukštesnio slėgio laukas. Iš šiaurės pamažu ims veržtis šaltesnio oro masė, bet temperatūra daug kur dar spės pakilti iki 23–28 laipsnių. Laipsniu kitu vėsiau gali išlikti tik vietomis šiauriniuose šalies rajonuose.
Saulėta Tėvo dienos popietė Vilniuje
Saulėta Tėvo dienos popietė Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Debesuotumas daugiausia bus mažas, šiek tiek daugiau debesų dangumi ritinėsis tik pietinėje Lietuvos pusėje. Vis tik žymesnio lietaus iš jų nėra numatoma. Pūs jau stipresnis ir gaivesnis šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas.

Šeštadienio naktis vėl bus giedra ir sausa. Vėjas daugiausia pūs iš šiaurės rytų, net ir nakties metu išliks vidutinio stiprumo. Temperatūra paryčiais pažemės iki 9–14, šiauriniuose rajonuose vietomis 7–9 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną debesuotumas bus labai menkas, daugelyje rajonų vyraus giedras dangus. Tęsis sausų orų laikotarpis. Sustiprės šiaurės rytų krypties vėjas, kuris daug kur bus stiprokas ir gaivus. Temperatūra nebekils taip sparčiai ir popietę aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 20–24, kai kur pietiniuose rajonuose 25 laipsnių šilumos.

Sekmadienį didesnių pokyčių nenumatoma. Šiauriau esantis anticiklonas lems daugiausia giedrą dangų, tiek naktį, tiek dienos metu. Kristi lietui nebus iš ko. Vėjas krypties nekeis, išliks šiaurės rytų, apysmarkis. Naktis bus gaivesnė – temperatūra pažemės iki 6–11 laipsnių. Šiek tiek šilčiau išliks Kuršių nerijoje. Dienos metu neturėtų varginti 20–25 laipsnių temperatūra.

Naujos savaitės pradžioje pokyčių beveik nebus. Pirmadienis išliks mažai debesuotas ir sausas. Šiek tiek didesnė lietaus ir storesnių debesų tikimybė bus nebent pietiniuose rajonuose. Naktį oras vės iki 7–12, Kuršių nerijoje 13–15 laipsnių šilumos, o dieną laikysis 20–25 laipsnių temperatūra.

Nuo antradienio temperatūra vėl ims kopti aukščiau, bet išliks sausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas