Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 07

Orai.lt: sekmadienį iš pietų plūstelės geresni orai, bet šilta bus ne visur

Šeštadienio orai vis dar skleis rudenišką nuotaiką. Lietingus orus atnešęs ciklonas labai lėtai stumsis šiaurės kryptimi. Sekmadienį debesys ims sklaidytis.
Lietus
Lietus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dangų dengs debesys, protarpiais nulis lietus, tik vakare, pradedant pietvakariniais rajonais, debesys pradės sklaidytis. Per dieną bus drėgna ir vėsu, temperatūra daug kur tesieks 17-19 laipsnių.

Truputį šilčiau apie 20 laipsnių tikimasi kai kuriuose pietvakariniuose bei kraštiniuose šiauriniuose rajonuose. Didelę dienos dalį pūs įvairių nuo silpno iki vidutinio krypčių vėjas, Rytų Lietuvoje daugiausia iš pietryčių, vakaruose iš pietvakarių, vakarų, o prie jūros iš šiaurės. Antroje dienos pusėje pajūryje trumpam kils gana stiprūs šiaurės vakarų vėjo gūsiai.

Sekmadienio naktį, ciklonui nutolus, debesys ims sklaidytis. Tik šiaurės rytiniuose rajonuose debesys dengs dangų ilgiau, pirmoje nakties pusėje dar gali truputį lynoti. Vėjas šalyje pamažu kryps iš pietų, pietryčių. Temperatūra pažemės iki 9–13 laipsnių, prie jūros bus apie 14–16 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Sekmadienio dieną vėl laukia didelės orų permainos. Žvalus pietryčių vėjas atplukdys šiltų orų bangą. Tačiau grįžtančia šiluma ir saule ilgiau galėsime džiaugtis tik Rytų Lietuvoje. Apie vidurdienį vakariniame šalies pakraštyje pasirodys lietaus debesys. Trumpi, bet gana intensyvūs lietūs, ypač vakarinėje šalies pusėje, lydimi perkūnijos slinks vis labiau į rytus ir vakare pasieks rytinius šalies pakraščius. Aukščiausia dienos temperatūra Rytų Lietuvoje kils iki 24-26 laipsnių, o Žemaitijoje bus nuo 20 iki 23 laipsnių šilumos.

Trumpi lietūs su perkūnija daug kur apsilankys ir pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas