Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 15

Orai.lt: šią savaitę atšils iki 19 laipsnių

Savaitės pirmoje pusėje Lietuvos orus lems aukštesnio slėgio sritis.
Pavasaris
Pavasaris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį pro debesis mėgins prasiplėšti saulės spinduliai, lietaus jau visai neprognozuojama. Pūs nestiprus pietų, pietryčių vėjas. Temperatūra kils iki 7–12, vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, iki 15 laipsnių šilumos. 

Orai.lt prognozėmis, antradienį mūsų orus lems vakarinis anticiklono pakraštys. Debesų bus nedaug, kritulių nenumatoma. Naktį ir rytą vietomis vėl nusitęs rūkai. Vėjas pietinių krypčių, 7–12 m/s. Naktį temperatūra daugelyje rajonų išliks teigiama – tarp 1–4 laipsnių šilumos, tik kur ne kur ji svyruos apie 0 laipsnių padalą, dieną šils iki 12–17 laipsnių šilumos. 

Trečiadienio naktį debesų daugės, vietomis į vakarinius rajonus jie neš trumpo lietaus. Švelnus pietų vėjas ir debesys lems šiltą naktį: temperatūra sieks 2–7 laipsnius šilumos. Dieną nelabai aktyvus atmosferos frontas atneš trumpus lietus į daugelį rajonų, daugiausia į vakarų ir šiaurės Lietuvą. Pūs pietinių krypčių vidutinio stiprumo vėjas. Temperatūra įdienojus sieks 12–17 laipsnių šilumos, tik pajūryje dėl šaltos jūros kaimynystės tebus 8–10 laipsniai.  

Ketvirtadienį mūsų orus perims valdyti Atlanto ciklonas, tad orai taps drėgnesni ir niūresni. Dieną jau daugelyje vietovių palis. Vėjas pūs iš pietų, 6-11 m/s. Temperatūra naktį bus tarp 2–7, dieną net 14–19 laipsnių šilumos. Vėl išimtis – pajūris, kur tebus 10–12 laipsnių. 

Penktadienį per mūsų kraštą keliaus kontrastingas šaltasis atmosferos frontas. Jį lydės ne tik lietūs, kai kur gali ir perkūnija nugriaudėti. Vėjas pietvakarių, 6–11 m/s. Apniukusi naktis bus labai šilta – net iki 6–11 laipsnių šilumos, o dieną pajusime atvėsimą: oras sušils iki 10–15 laipsnių, pajūryje bus dar vėsiau. 

Savaitgalį turėtume sulaukti kritulių, vėjas rims, orai žada būti vėsesni. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas