Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 07

Orai.lt: šiluma ilgai neužsilaikys

Antradienį beveik visą Lietuvą užlies labai šilto oro banga. Įdienojus didesnėje šalies dalyje temperatūra kils iki 18–21 laipsnio, tik Žemaitijos kraštiniuose vakariniuose rajonuose apie vidurdienį iš vakarų pradėjęs skverbtis vėsesnis oras neleis temperatūrai kilti aukščiau 14–16 laipsnių, o pajūryje bus tik 12–13 laipsnių šilumos.
Šilčiausią metų dieną karantino metu ištuštėję Vilniaus parkai
Šilta diena / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antroje dienos pusėje per šalį slinks šaltasis atmosferos frontas. Jo ribą žymės siaura debesų juosta, šiek tiek tankesnė virš šiaurinių šalies rajonų, tačiau lietus greičiausiai nesusitelks. Taigi bus saulėta, šilta, bet vėjuota. Pirmoje dienos pusėje pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas, dienai persisvėrus į antrąją pusę vėjas gerokai sustiprės ir pradedant vakariniais rajonais jau suksis iš vakarų. Rytiniuose rajonuose vakarų vėjas atsisuks tik vakare.

Trečiadienį virš Lietuvos vėl įsitvirtins aukšto slėgio branduolys, pratęsdamas sausus, saulėtus orus. Vėjas rims, tik naktį rytiniuose rajonuose vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai dar išliks stiproki. Temperatūra naktį rytiniuose rajonuose svyruos tarp 3–5, Žemaitijoje – nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos, dieną jau bus truputį mažiau šilumos nei antradienį, temperatūra kils nuo 13 iki 18 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį jau atkeliaus trumpi lietūs. Naktį palis šiaurės vakariniuose rajonuose, dieną lietus praslinks ir per kitus regionus. Švelnų pietvakarių vėją dieną keis gūsingas vakaris. Naktį temperatūra numatoma nuo 2 iki 7, dieną – nuo 12 šiaurės vakaruose iki 17 laipsnių šalies pietryčiuose.

Penktadienis numatomas sausesnis, trumpai palis tik kai kur rytiniuose rajonuose. Bet pūs gana stiprus ir žvarbus šiaurės vakarų vėjas. Naktį bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, o dieną tarp 8 ir 13 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas