Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 18

Orai.lt: šilumą pakeis šaltesnių orų banga

Po gražaus ir pakankami saulėto pirmadienio, šiandien, per šalį keliaus atmosferos frontas ir atneš ne tik daugiau debesų, bet ir lietaus.
Markučiai
Markučiai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vietomis trumpai ir negausiai palis. Pūs vakarų, pietvakarių vėjas. Bus smarkokas. Dieną nors bus gana debesuota, tačiau aukščiausia temperatūra dar sugebės pasiekti 13–17 laipsnių šilumą.

Trečiadienio naktį orus vėl lems žemesnio atmosferos slėgio sūkurys, dieną per šalį paslinks dar vienas atmosferos frontas. Daug kur trumpai palis. Naktį pietvakarių, vakarų vėjas po truputį keis kryptį į šiaurės vakarų, dieną jau daugiausia bus šiaurės vakarų krypties. Pūs smarkokai, vietomis bus gūsingas, gūsiai sieks 15–18 m/s. Smarkokas vėjas į šalį atplukdys ir vėsesnio oro masę, temperatūra tiek naktį, tiek ir dieną pažemės. Naktį bus 4–9, o dieną vos 7–11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį lietaus jau sulauksime mažiau. Trumpai ir nedaug palis tik kai kuriose šalies vietovėse. Šiaurės vakarų, vakarų vėjas rims, tad vietomis nakties metu susiformuos rūkas. Naktį temperatūra pažemės iki 1–6, pajūryje apie 8 laipsnių šilumos. Vėl prisiminsime šalnas. Ore kai kur, o žemės paviršiuje daug kur oras atšals net iki 0–5 laipsnių šalčio. Dieną šiluma menka. Teks susitaikyti su 7–12 laipsnių šiluma.

Penktadienį orus lems anticiklonas, tad žymesnio lietaus jau nelaukiama, bet išliks vėsūs orai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas