Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 23

Orai.lt: skėčių prireiks beveik kasdien

Pirmadienio dieną kartu su ciklono slėniu iš vakarų, rytų link slinks kelios drėgmės juostos. Ties vakariniais rajonais lietus pasikartos ne vieną kartą, bet antroje dienos pusėje atsiras pragiedrulių.
Vilnių užklojęs rytinis rūkas
Vilnių užklojęs rytinis rūkas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Išliks gana vėjuota, vakarinių krypčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15-16 m/s, pajūryje kartais įsibėgės iki 17-18 m/s. Temperatūra prie jūros sieks 8-10, Žemaitijoje daugiausia sušils iki 6-8 laipsnių. Vidurio ir Rytų Lietuvą šiandien vis dar klos tiršti debesys, iki pietų vietomis trumpai palis, o antroje dienos pusėje atkeliaus gausesnis ir įkyresnis lietus. Utenoje bus apie 5, Kaune ir Vilniuje apie 6 laipsnius šilumos. Panaši temperatūra numatoma ir pietiniuose regionuose, lietaus taip pat nebus išvengta.

Antradienio naktį ties vakariniais ir šiauriniais rajonais įsivyraus sausi orai, o šalies pietuose ir rytuose truputį palis. Daug kur atvės iki 1-4, prie jūros iki 5-8 laipsnių šilumos. Antradienio dieną palis didesnėje šalies dalyje, bet lietus daugiausia numatomas trumpas ir negausus. Vakarinių krypčių vėjas bus apysmarkis, pūs 9-14 m/s greičiu. Oras šią dieną sušils iki 4-9 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį šalį pasieks daugiau drėgmės pritvinkusių debesų, palaistys beveik visur. Prie jūros šiek tiek labiau sustiprės pietvakarių vėjas, numatomi 15-17 m/s gūsiai. Temperatūra paryčiais sieks 3-8 laipsnius šilumos. Dieną silpnai palynos, sušils iki 5-10 laipsnių.

Ketvirtadienį ims veržtis vėsesnė oro masė. Naktį prasisklaidžius debesims temperatūra Dzūkijoje ir Suvalkijoje kris iki 0-2 laipsnių šalčio, Vidurio Lietuvoje svyruos apie 0, o vakariniame pakraštyje bus 2-5 laipsniai šilumos. Dieną dangus niauksis, daugelyje rajonų palis. Termometrai rodys 3-8 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį pagrindinis lietaus debesų masyvas telksis ties pietiniais ir rytiniais rajonais, o dieną lietaus vėl klius beveik visur. Naktį bus tarp 0 ir 5 laipsnių šilumos, dieną pasieks 3-8 laipsnius.

Savaitgalio dienos bus truputį vėsesnės, bet sausesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas