Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 11 20

Orai.lt: skverbsis žiemiški orai

Trečiadienį pilkų debesų sluoksnis jau dengs ne tik rytinius, bet ir vakarinius šalies rajonus, kuriuos vakar dar glostė saulės spinduliai. Maždaug iki vidurdienio Žemaitijoje dar vietomis tebesidrieks naktį susiformavęs rūkas.
Rytinė šalna
Rytinė šalna / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Dėl aukšto atmosferos slėgio įtakos juntamesnio lietaus nenumatoma. Nebent vietomis gali šiek tiek dulkti. Antroje dienos pusėje pamažu ims stiprėti pietryčių vėjas. Temperatūra dar beveik nesikeis ir svyruos tarp 6–10 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį iš rytų pradės smelktis jau gerokai šaltesnis, drėgnokas oras. Drieksis žemi niūrūs debesys, vietomis truputį lynos. Pietryčių vėjas ims pūsti dar stipriau. Bus žvarbi ir nemaloni diena. Temperatūra rytą šalies rytuose vos besieks 1–2 laipsnius šilumos, vakarinėje pusėje dar išliks vienu kitu laipsniu šilčiau, dieną temperatūra beveik nekils aukštyn, termometrai daug kur rodys žemiau 5 laipsnių šilumos.

Penktadienį šaltas oras iš rytų skverbsis dar atkakliau. Pūs stiprūs pietryčių vėjai. Rytą didesnėje šalies dalyje jau bus neigiama temperatūra, kraštiniuose rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šalčio, dieną rytinėje šalies pusėje temperatūra nebepakils aukščiau nulio, vakaruose bus apie 1–3 laipsnius šilumos. Nors gausesnių kritulių nesitikima, tačiau rytą šalies vakaruose kai kur gali formuotis silpna lijundra. Dieną debesys prasisklaidys.

Šeštadienį šaltukas apims beveik visą Lietuvą. Rytuose naktį gali šalti iki 5 laipsnių šalčio, o ir dieną vyraus nedidelis minusas ar tik nulis laipsnių. Kritulių tikimybė nedidelė, pietryčių vėjas išliks gana stiprus.

Sekmadienį išliks žiemiški orai. Rytiniuose rajonuose kai kur gali pasirodyti šiek tiek sniego.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas