Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orai.lt: trumpalaikės liūtys vėl lankysis daugelyje rajonų, kai kur iškris kruša

Trečiadienį aukšto atmosferos slėgio laukas truputį atsitrauks, slėgis pažemės. Lietuvoje numatomas nepastovus debesuotumas. Daugiau žemesnių debesų sukiosis pirmomis dienos valandomis, ypač ties pietvakarine dalimi. Čia vietomis negausiai palis.
Varnikų pažintinis takas
Varnikų pažintinis takas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Vėliau jie praretės ir antroje dienos pusėje ims aktyviau formuotis kamuoliniai debesys. Iš jų jau daugelyje rajonų sulauksime trumpalaikio pobūdžio lietaus su perkūnija. Vietomis lis smarkiai, pabirs nestambi kruša. Daug kur vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietryčių, o štai vakariniame šalies pakraštyje jis apsisuks iš vakarų, šiaurės vakarų. Per perkūniją labiausiai išsivystę debesys vietomis kels 15–18 m/s siekiančius gūsius. Aukščiausia temperatūra šiandien bus tarp 24–29 laipsnių, o truputį gaivesnė diena numatoma pajūryje – čia padvelkus vėjui nuo vėsesnės Baltijos jūros temperatūra laikysis apie 20–23 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį debesys sparčiai retės. Trumpai ir jau ne taip gausiai palis tik kai kur iš nykstančių debesų. Rytinių krypčių vėjas visai aprims. Temperatūra pažemės iki 12–17 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną situacija vėl bus panaši. Pirmoje dienos dalyje debesuotumas dar numatomas mažesnis, o po vidurdienio ims kauptis kamuoliniai debesys. Jie popietę daug kur neš trumpalaikį lietų. Vėl griaudės perkūnija, vietomis palis gana intensyviai. Pūs nestiprus rytinių kryčių vėjas, tačiau taip pat perkūnijos metu galimi staigesni sustiprėjimai. Aukščiausia temperatūra turėtų pakilti iki 25–30 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas