Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 27

Orai.lt: vasarišką šilumą lydės perkūnija

Penktadienį iš vakarų priartės atmosferos frontas. Šalies vakaruose debesuotumas bus didesnis, o centriniuose ir rytiniuose rajonuose dažniau džiugins saulė. Prie jūros ir Vakarų Žemaitijoje pasirodys trumpi lietūs, kai kur juos lydės perkūnija.
Perkūnija su žaibais
Perkūnija su žaibais / 123RF nuotr.

Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas, lietaus su perkūnija metu tikėtini staigesni jo sustiprėjimai. Į Lietuvą plūstelėjus šiltesniam orui temperatūra greitai pakils iki 20–25 laipsnių šilumos ir tik vakariniuose rajonuose vietomis bus 16–19 laipsnių.

Šeštadienio naktį vietomis, o įdienojus daugelyje rajonų apsilankys trumpi lietūs, kai kur griaudės perkūnija. Naktį ir rytą drėgnesnėse vietovėse pakibs vienas kitas rūkas. Šiaurės rytų, rytų krypties vėjas naktį nurims, dieną vėl taps juntamesnis, perkūnijos metu gūsiai stiprės iki 12–14 m/sek. Temperatūra tamsiuoju paros metu pažemės iki 9–14, pajūryje kai kur išsilaikys 15–16 laipsnių šiluma. Dieną oras jau šils iki 22–27 laipsnių.

Sekmadienio naktį lietaus tikimybė sumažės, dieną vietomis vėl nušniokš trumpi lietūs su perkūnija. Šį kartą didesnė lietaus tikimybė bus pietrytinėje šalies pusėje. Nestiprus vėjas suksis iš rytų, pietryčių, gūsiai galimi tik artėjant lietaus su perkūnija debesims. Temperatūra naktį kris iki 11–16 laipsnių, dieną džiugins visai vasariška temperatūra – 23–28 laipsniai.

Pirmadienio ir antradienio naktimis vyraus sausesni orai, apie vidurdienį formuosis aukšti kamuoliniai debesys iš kurių daugelyje rajonų trumpai palis, vietomis lietų lydės perkūnija ir staigesni vėjo sustiprėjimai. Toliau lepins vasariška šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas