Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 13

Orai.lt: vasariška šiluma neužsibus

Penktadienį sausus orus ir vasarišką nuotaiką grąžins per Vidurio Europą į rytus slenkantis anticiklonas. Dangumi plauks daugiausia šviesūs debesų kamuoliai. Įdienojus pūs vidutinio stiprumo vakarų, vakare – pietvakarių vėjas. Šiauriniuose rajonuose temperatūra kils iki 22–23 laipsnių, o šalies pietuose, atslenkant šiltesniam orui – iki 24–26 laipsnių šilumos.
Trakai iš paukščio skrydžio
Trakai iš paukščio skrydžio / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šeštadienį ilgai neužsibūdama šilto oro banga persiris per visą Lietuvą. Tačiau, kartu atkeliaus ir drėgnesnis bei nepastovus oras. Naktį vakariniame šalies pakraštyje, dieną daugiausia per rytinius rajonus praslinks trumpas lietus, sugriaudės perkūnija. Naktis bus tyki, rytą ir dieną pietų vėjas ims pūsti guviau, o nuo vidurdienio, pradedant vakariniais rajonais, jį keis apysmarkis vakarų vėjas.

Nakties temperatūra nenukris žemiau 13–17 laipsnių šilumos, o pajūryje išsilaikys apie 18–20 laipsnių. Dieną didesnė šiluma apims rytinę šalies pusę, temperatūra kils iki 25–27 laipsnių, o pajūryje ir Žemaitijoje jau bus gaiviau – apie 20–23 laipsnius.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Sekmadienį šiauriau Lietuvos slenkantis ciklonas atplukdys į Lietuvą jau vėsesnius, dieną gana vėjuotus orus. Naktį vietomis, o dieną daug kur nulis trumpas lietus, kai kur pasigirs perkūnija. Rytą ir dieną kils stiprus pietvakarių vėjas, vakariniame šalies pakraštyje, šiauriniuose rajonuose gūsiai gali siekti 15–19 m/s. Naktį termometrai rytą rodys tarp 11–16, įdienojus – nuo 18 iki 23 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas