Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 09 24

Orai.lt: vasariška šiluma neužsibus

Ketvirtadienį į rytinius rajonus iš pietų plūsta neįprastai šilti orai, tačiau tuo pačiu metu iš vakarų į šalį jau skverbiasi ir vėsesnis oras. Tad Žemaitijoje dienos temperatūra tesieks 17–20 laipsnių, Vidurio ir Rytų Lietuvoje temperatūra kils iki 23–26 laipsnių.
Ruduo
Ruduo / „Shuterstock“ nuotr.

Nors virš Lietuvos susitinka kontrastingos oro masės, tačiau kilti galingiems lietaus debesims kitos atmosferos sąlygos nėra itin palankios. Tad pirmoje dienos pusėje trumpi, nesmarkūs lietūs vietomis tikėtini Vakarų Lietuvoje, o jau gausesnis liūtinis lietus, palydimas perkūnijos vietomis gali kilti rytiniuose rajonuose antroje dienos pusėje. Vėsiam orui plintant į rytus, silpną pietryčių vėją keis žvalesnis vakarų.

Praslinkęs šaltesnio oro frontas apsistos šalia rytinių šalies pakraščių ir jau aktyviau jo artimoje zonoje ims formuotis debesys ir lietus. Tad penktadienį bei šeštadienį daugumoje rytinių rajonų bus debesuoti ir lietingi orai, vakarinėje šalies pusėje – sausa ir gana saulėta. Tykiomis naktimis šiauriniuose, vakariniuose rajonuose vietomis gali kilti tirštoki rūkai. Temperatūra naktimis šalyje bus tarp 8–13 laipsnių, penktadienio dieną dar kils nuo 17 iki 21 laipsnio šilumos, o šeštadienį jau tik iki 14–18 laipsnių.

Sekmadienį iš šiaurės vakarų plūstelės dar vėsesnio oro banga, nustumdama lietaus debesis tolyn. Nakties temperatūra daug kur pažemės iki 5–9 laipsnių šilumos, dieną svyruos apie 15–16 laipsnių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas