Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 09

Orai.lt: vėjas nurimo, tačiau grįžta šlapdriba ir sniegas

Penktadienio vakare ir praėjusią naktį Lietuvoje siautė stipri vėtra, vėjo greitis siekė 17-22 m/s, Laukuvoje 23 m/s, Šilutėje 25 m/s. Šeštadienio rytą vėjas jau aprimo, nuginęs tolyn vakarykštę šilumą, daug kur siekusią 10-13 laipsnių šilumos.
Į Vilnių grįžta lietingi orai
Į Vilnių grįžta lietingi orai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiandien jau bus maždaug 5 laipsniais vėsiau nei vakar. Dienos temperatūra kils iki 4-8 laipsnių šilumos. Pirmoje dienos pusėje orai bus daugiausia sausi, dangumi plauks padriki debesų kamuoliai, šiauriniuose šalies rajonuose dar jausis gana stiprus, bet jau silpnesnis nei vakar pietvakarių vėjas.

Popietę vėjas vis labiau suksis iš pietų, vakariniame šalies pakraštyje pradės stiprėti iš naujo. Atplauks jau stori debesys, nešini nemenku lietumi, kuris pirmiausia apims vakarinius rajonus, o dienos pabaigoje pasieks ir rytinį šalies pakraštį. Taigi, palankesni orai pasivaikščiojimui bus rytinėje šalies dalyje.

Sekmadienio orai į lauką jau nelabai vilios. Lietus kaitaliosis su šlapdribomis, pūs stiprus vakarinių krypčių vėjas. Temperatūra naktį svyruos tarp 0-3 laipsnių šilumos, dieną ne ką šilčiau, tik 2-4 laipsniai virš nulio.

Kovo 11-ąją švęsime žiemiškų orų apsuptyje. Pasnigs. Bus slidu. Naktį karalius 1-4 laipsnių šaltukas, dieną vos keli laipsniai šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas