Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 13

Orai.lt: vėsesni orai jau čia pat

​​​​​​​Šiandien numatoma paskutinė šio vasariškai šilto periodo diena. Daug kur dar ilgai mėgausimės saulės spinduliais, tik antroje dienos pusėje šalies vakaruose pradės didėti debesuotumas.
Ruduo
Ruduo / Gerimanto Statinio nuotr.

Beveik visur dar išliks sausa, o trumpas lietus su perkūnija numatomas tik vakarop vakariniuose rajonuose. Vidutinio stiprumo vėjas daugiausia pūs iš pietryčių, pietų, bet šalies vakaruose priartėjus lietui suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, kai kur perkūnijos metu gūsiuose pasieks 15 m/s. Vis dar lepins vasariška šiluma ir įdienojus oras šalyje šils iki 24–29 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį per šalį keliaus šaltasis atmosferos frontas. Daugelyje rajonų laukiami trumpi lietūs, vietomis jie bus smarkūs, lydimi perkūnijos griausmo.

Pietų vėjas daug kur keis kryptį, suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, kai kur gūsiuose sieks 15–17 m/s. Dar išliks šilta naktis – temperatūra neturėtų kristi žemiau 12–17 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Ketvirtadienio dieną atmosferos frontas pamažu trauksis į rytus.

Trumpai palis jau tik vietomis, daugiausia šalies rytuose. Debesuotumas didžiausias išliks taip pat rytinėje Lietuvos dalyje, o vakariniuose rajonuose pragiedrulių jau daugės, ypač popietės valandomis.

Pūs stiprokas, kai kur gūsiuose siekiantis 15–17 m/s vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Jau bus vėsiau – temperatūra pakils tik iki 17–22 laipsnių.

Penktadienį stiprės nauja aukšto slėgio sritis. Debesų naktį sparčiai mažės, nedaug jų bus ir dienos metu. Lietaus jau neturėtume sulaukti.

Naktį ir rytą keliuose reikės saugotis matomumą mažinančio rūko. Naktis numatoma gaivi, temperatūra pažemės iki 6–11 laipsnių. Dieną šiluma jau bus artimesnė rugsėjo mėnesio viduriui ir sieks 16–21 laipsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?