Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 29

Orai.lt: vietoje žadėto atšilimo sulauksime šalnų

Pirmadienio popietę pajūrį pasiekęs atmosferos frontas lėtai keliaus per Lietuvą į rytus. Pradedant vakariniais rajonais, daug kur palis. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Termometrai rodys 11–16 laipsnių šilumą.
Inkilas
Inkilas / Aplinkos ministerijos nuotr.

Lietaus debesys virš Lietuvos suksis ir antradienio naktį, tad palis daugelyje vietovių. Debesuota naktis bus nešalta – 3–8 laipsniai šilumos. Vėjas pūs iš pietvakarių, 7–12 m/s. Dieną debesų dar bus nemažai, bet lietaus jau neprognozuojama. Šilumos ir vėl bus nedaug – tik 10–15 laipsnių, pajūryje vos 7–9 laipsniai. Šiltumo pojūtį dar labiau mažins stiprus pietvakarių, vakarų vėjas: vėjo greitis bus 9–14 m/s, o jo gūsiai vietomis sieks 15–18 m/s. 

Trečiadienį orus jau lems aukštesnio slėgio sritis. Lietaus tikimybė nedidelė, o žydro dangaus bus daugiau. Naktį dar pūs stiprokas vakarinių krypčių vėjas. Naktis bus vėsi, vos 1–6 laipsniai šilumos, bet be šalnų. Trečiadienio dieną pūs šaltokas, bet nestiprus šiaurės vakarų vėjas. Žadama nemažai saulės, bet šiluma nelepins – tebus 11–16 laipsnių, pajūryje ir vėl vėsiau.

Ketvirtadienį Lietuva dar išliks aukštesnio slėgio lauke. Žymesnio lietaus nenumatoma. Naktį vėjas visai nurims, vietomis nusitęs rūkas, o paryčiu daugelyje rajonų laukus nubalins šalnos iki 0–3 laipsnių šalčio. Šalnų išvengs tik pajūris. Dieną debesų bus daugiau, bet greičiausiai nelis. Pūs nestiprus pietryčių vėjas. Šilumos jau bus daugiau – 13–18 laipsnių. 

Penktadienį prie Lietuvos priartės šiltasis atmosferos frontas. Naktį pietiniame šalies pakraštyje, dieną jau daug kur palis. Vietomis galima perkūnija. Vėjas rytinių krypčių, 5–10 m/s. Temperatūra naktį bus apie 1–6 laipsnius šilumos, šiauriniuose rajonuose vietomis šalnos 0–2 laipsniai šalčio,  dieną temperatūra sieks 15–20 laipsnių šilumos. 

Savaitgalį numatomi permainingi, nelabai šilti orai. 

Plačiau apie orus jūsų mieste.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas