Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Orai.lt: visą savaitę džiugins puikūs orai

Pirmadienį šalies orus jau visiškai pilnai lems ryčiau esantis anticiklonas. Rytas Daug kur išauš giedras, tik kai kur matomumas bus sumažėjęs dėl rūko. Gana greitai rūkas turėtų sklaidytis ir iki pat vakaro šalyje vyraus giedras dangus.
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Poilsiautojai Palangos paplūdimyje / Patricija Adamovič / BNS

Lietui kristi tiesiog nebus iš ko. Daugiausia rytų krypties vėjas didesnėje šalies dalyje bus vidutinio stiprumo, tik pietiniuose rajonuose jausis kiek smarkiau. Lietuvą apėmusi šilta oro masė dar išsilaikys ir leis orui sušilti iki 22–26, kai kur ir 27 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį dangus turėtų išlikti giedras. Bus sausa ir ramu. Temperatūra kris truputį sparčiau ir paryčiais termometrai šalyje rodys 9–14 laipsnių. Šiek tiek šilčiau turėtų išlikti ties Kuršių mariomis.

Antradienio dieną situacija beveik nesikeis. Dangus daugiausia išliks giedras, tik vietomis plauks aukšti ir nedideli debesys, kurie saulės ilgam neuždengs. Ir toliau lietaus tikrai nebus. Pūs nestiprus rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Vis dar laikysis antrai rugsėjo pusei nebūdinga 22–27 laipsnių šiluma.

Trečiadienį iš vakarų arčiau pasistūmės nauja aukšto slėgio sritis. Naktis daugiausiai dar išliks giedra ir sausa. Tik šiaurinėje šalies pusėje galės padaugėti aukštų nestorų debesų. Vėjas bus vos juntamas. Temperatūra kris iki 9–14, Kuršių nerijoje 15–17 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną debesų bus truputį daugiau, tačiau nestorų, saulės peršviečiamų, tad diena ir toliau išliks labai šviesi ir sausa. Dvelks menkai juntamas šiaurės rytų vėjas. Oras turėtų šilti iki 21–26 laipsnių.

Ketvirtadienį būsime virš Skandinavijos besisukančio anticiklono įtakoje. Naktis daugiausia bus giedra, sausa ir rami. Kai kur nusidrieks rūkas. Temperatūra kris kiek sparčiau iki 8–13 laipsnių. Kuršių nerijoje, kaip jau įprasta išliks laipsniu kitu šilčiau. Dienos metu dangus daugiausia bus mažai debesuotas, lietaus ir toliau nenumatoma. Šiaurės rytų vėjo beveik nesijaus. Aukščiausia temperatūra sieks malonius 21–26 laipsnius.

Penktadienį ryškesnių permainų nenumatoma. Debesų bus labai nedaug, lietus dar nenumatomas. Naktį ir rytą vietomis matomumas suprastės dėl rūko. Nakties metu oras atvės iki 7–12 laipsnių, o dieną jau bus kiek kuklesnė, bet vis dar pakankamai aukšta 19–24 laipsnių temperatūra.

Remiantis dabartiniais duomenimis savaitgalį orus ir toliau lems anticiklonas. Išliks sausa, ramu, debesų bus labai nedaug. Temperatūra jau kils šiek tiek menkiau.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas