Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Orai.lt: vyraus lietuviškai vasarai būdinga šiluma

Antradienį mūsų šalies orus lems aukštesnio slėgio juosta. Didžiąją dienos dalį dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, tik vakaro valandomis dangus po truputį giedrės. Iš storesnių ir tamsesnių debesų kai kur gali iškristi keli lietaus lašai, bet žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas bus nestiprus, besikeičiančios krypties, pūs 4–9 m/s greičiu. Temperatūra popietę pakils iki 20–25 laipsnių.
Sausakimša Palanga: šeštadienio vakaras Basanavičiaus gatvėje
Palanga / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Trečiadienio naktį debesys sklaidysis, dangus giedrės, lietaus nenumatoma. Vėjas visiškai nurims ir bus vos juntamas. Paryčiais oras atvės iki 8–13 laipsnių šilumos, tik Kuršių nerijoje laikysis 14–16 laipsnių šiluma.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Trečiadienio dieną dangumi plauks įvairaus tankumo debesys, dažnai džiugins saulės spinduliai. Iš vakarų artės nykstantis atmosferos frontas, tačiau lietaus debesys iki pat vėlaus vakaro greičiausiai mūsų šalies nepasieks. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, vietomis ir pietryčių, 5-10 m/s greičiu. Su pietų vėju į mūsų šalį plūstelės šiltesnio oro masė, temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 23–28 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį per mūsų šalį slinks mažai aktyvus atmosferos frontas. Naktis bus debesuota su pragiedruliais, tai vienose, tai kitose vietovėse trumpai palis, galima perkūnija. Vėjas daugiausia pūs iš pietų, tik vakariniuose rajonuose jis suksis iš vakarų, pūs 4–9 m/s greičiu. Naktis bus šilta, temperatūra nekris žemiau 13–18 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną atmosferos frontas trauksis, todėl debesys prasisklaidys, trumpai palis tik kai kur, didesnė tikimybė šiaurės rytiniuose rajonuose. Vėjas visoje šalyje pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų ir šiek tiek sustiprės, iki 6–11 m/s. Diena išliks šilta, temperatūra kils iki 22–27 laipsnių.

Penktadienio naktį kai kur vakariniuose rajonuose, dieną daugelyje rajonų trumpai palis, galima perkūnija. Naktį vės iki 9–14, pajūryje 15–17 laipsnių šilumos, dieną šils iki 21–26 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas