Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 17

Orai.lt: žiemai dygsta naujos iltys – artimiausiomis dienomis daug snigs, siaus pūgos, sugrįš šalčiai

Sekmadienį netoli Skandinavijos susiformavęs nedidelis, bet labai aktyvus ciklonas pirmadienio dieną pasieks šiaurinę Baltijos jūros dalį ir pradės kelionę rytine jos pakrante. Dėl šio ciklono poveikio žiema Lietuvoje tarsi išgyvens antrąją jaunystę.
Pūga Vilniuje
Pūga Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip orų tinklalapyje orai.lt skelbia sinoptikai, jau pirmadienio naktį truputį pasnigs vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, o dieną snigs jau beveik visoje šalyje. Pajūryje ir kai kur Žemaitijoje sniegą gali keisti šlapdriba. Stiprėjant pietvakarių vėjui pradės pustyti, artėjant vakarui kai kur gali kilti ir trumpos pūgos.

Intensyviai sniego pusnys augs ir antradienį. Naktį didesnėje šalies dalyje, dieną vietomis numatomas smarkus snygis. Vėjas ir toliau stiprės, naktį jis pūs iš pietryčių, dieną iš rytų, šiaurės rytų. Kai kuriose vietovėse vėjo gūsiai sieks 15–19 m/s. Pustymas ir pūgos dienos metu numatomi visoje šalyje.

Trečiadienį pūgos tęsis. Naktį šiaurės rytų vėjo gūsiai vietomis vis dar sieks 15–19 m/s, dieną vėjas pamažu rims. Tačiau jau ketvirtadienį, vos ciklonas ims silpti, į Lietuvą pradės veržtis šaltis. Naktį numatomas 7–12, vietomis iki 15 laipsnių šalčio. Penktadienio naktį kai kuriuose regionuose sulauksime ir 19 laipsnių šalčio.

Išsamiau apie šios ir kitos savaitės orus skaitykite tinklalapyje orai.lt. Spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas