Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 04 08

Orai: prie Lietuvos artėja šilumos banga, atšils iki 19 laipsnių

Trečiadienio dieną Lietuvos orus lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys. Tačiau po vidudienio praplauks atmosferos fronto debesys. Bet lietaus jie daug neatneš. Nebent tik, kai kuriuose Aukštaitijos rajonuose trumpai palis.
Pavasaris
Pavasaris / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų ir pasieks 7-12 m/s greitį, o gūsiai vietomis įsismagins iki 15-18 m/s. Šalia debesų pasirodžius saulei temperatūra kils iki 10-13 laipsnių ir tik Baltijos pakrantėje bus 8-9 laipsniai šilumos.

Penktadienį galima tikėtis 11-16, ar net 12-17 laipsnių šilumos, o šeštadienį ir 14-19 laipsnių.

Ketvirtadienį orus lems anticiklonas. Lietus mažai tikėtinas. Vėjas aprims. Ir pakryps iš vakarų. Naktį oras vės ir iki ryto temperatūra priartės prie 0. Aukščiausia temperatūra dieną pasieks 8-13 laipsnių šilumos.

Penktadienį, šeštadienį link Lietuvos pasuks dar šiltesnių orų banga. Tiesa, naktimis temperatūra kryps link 0, tačiau dienomis palepins maloni, pavasariška šiluma. Penktadienį galima tikėtis 11-16, ar net 12-17 laipsnių šilumos, o šeštadienį ir 14-19 laipsnių. Ir tik Baltija alsuos vėsa, todėl pakrantėje bus kur kas vėsiau.

Sekmadienį priartės Atlanto ciklonas ir orai pradės keistis. Šiluma trauksis, o jos vietą užims vėsesni bei drėgnesni orai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas