Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 30 /20:10

Orų prognozė. Penktadienio vakarą sniego gaus visa Lietuva

Penktadienį orus lemia ciklonas iš pietinių platumų. Į Lietuvą veržiantis šaltesniam orui, mūsų teritorija pasidalino į dvi dalis: šiaurės vakarinėje šalies pusėje vyrauja krituliai (daugiausia šlapdriba, sniegas, vietomis lijundra), tuo tarpu šalies pietryčiuose lyja. Vakare sniegas jau atkeliaus į visą šalį. Temperatūra kyla nenoriai, šils iki 2–7 laipsnių šilumos, kai kur vakariniuose rajonuose ji nenutols nuo nulio laipsnių padalos.
Apsnigtas traktorius
Apsnigtas traktorius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį vis dar jausime ciklono įtaką. Toliau veržiantis šaltesnių temperatūrų orui, gana greitai keisis ir kritulių fazė, tad daugelyje rajonų laukiama trumpalaikės šlapdribos bei sniego. Žemiausia temperatūra naktį nuo 1 laipsnio šilumos iki 2 šalčio, aukščiausia dieną nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 šilumos.

Derėtų pasisaugoti plikledžio. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų vėjas.

Pasak sinoptiko Silvestro Dikčiaus, nesmarkiai snyguriuos ir savaitgalį. Šalčiausia – apie Telšius. Temperatūra naktį svyruos apie 2-7 šalčio.

Kelininkų pavojaus signalas (papildyta 20.10 val.)

Kelininkai vairuotojus įspėja, kad penktadienio vakarą kai kuriose Lietuvos vietose ant tiltų ir viadukų susiformavo plikledis.

Šiaulių rajone dėl susidariusio plikledžio jau barstomi tiltai ir viadukai, plikledis numatomas ir naktį, pranešė Eismo informacijos centras.

Rytinėje šalies dalyje ir Klaipėdos apskrityje penktadienio vakarą lynojo arba snyguriavo, kitur žymesnių kritulių nebuvo. Tauragės ir Telšių apskrityse valstybinės reikšmės kelių dangos apysausės, likusioje šalies teritorijoje daugiausia šlapios.

Plačiau apie orus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas