Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 16

Paaiškėjo savaitgalio orų prognozė: bus pokyčių

Savaitgalio orai numatomi lietingi ir su perkūnija, bet šilti, 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė.
Antradienį dangų raižė žaibai ir perkūnija.
Perkūnija / AFP/Scanpix nuotr.

Artimiausią parą orus lems mažas iš pietų atslinkęs ciklonas, kuris turėtų atnešti nemažai drėgmės.

„Naktis debesuota su pragiedruliais. Palyti turėtų daugiausiai pietvakarinėje šalies pusėje, vietomis smarkiai. Vyraus trumpi lietūs, o vietomis griaudės perkūnija. Didžiausia smarkaus lietaus tikimybė – Tauragės ir Marijampolės apskrityse“, – pasakojo Teresė Kaunienė.

Po lietaus pietvakarių Lietuvoje vietomis susidarys rūkas antroje nakties pusėje.

„Vėjas bus silpnas ir nepastovios krypties, tik per perkūniją vietomis gali labiau sustiprėti, tačiau pavojingų gūsių nenumatoma“, – tęsė sinoptikė.

Kadangi naktis debesuota, tai žemiausia temperatūra, palyginus, gana aukšta – 13–18 laipsnių šilumos.

Šeštadienio diena irgi debesuota su pragiedruliais.

„Vakariniuose ir pietiniuose rajonuose vyraus didesnis dangaus debesuotumas, o pragiedrulių daugiausiai turėtų būti šiaurės rytiniuose rajonuose“, – kalbėjo T.Kaunienė.

Antroje dienos pusėje, o vakariniuose rajonuose ir dienos pradžioje, palis daugelyje vietovių, vietomis smarkiai. Smarkus lietus tikėtinas pietiniuose, centriniuose rajonuose. Vietomis numatoma perkūnija.

Dieną vėjas – besikeičiančios krypties, 5–10 m/s, o per perkūniją, tikėtina, smarkesnių trumpalaikių vėjo gūsių, iki 15 m/s.

Aukščiausia temperatūra pasiskirstys labai nevienodai. Vakarinėje, pietvakarinėje ir pietinėje dalyse vyraus žemesnė temperatūra – 18–23 laipsniai šilumos, o šiaurės rytiniuose rajonuose bus šilčiausia, vietomis iki 24–27 laipsnių šilumos, nes ten mažiausia lietaus tikimybė.

Sekmadienį orų sąlygos nelabai keisis. Tiek naktį, tiek dieną daugelyje vietovių palis. Lietūs vyraus trumpi, yra smarkaus lietaus tikimybė. Vietomis griaudės perkūnija.

Tiek naktį, tiek dieną vėjas bus vidutinio stiprumo besikeičiančios krypties. Naktis bus debesuota ir šilta – 12–17 laipsnių šilumos, o dieną – 20–25 laipsniai šilumos, o vakariniame pakraštyje – 17–19 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas