Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 27

Paskutinį vasaros savaitgalį džiugins saulėti, sausi ir karšti orai

Šiandien mūsų šalies orus lems virš Šiaurės Rytų įsitvirtinęs anticiklonas. Diena daug kur bus saulėta ir sausa, tik popietę susikaups vienas kitas lietaus debesis, kai kur trumpai palis, gali ir perkūnija sugriaudėti.
Karštą vasaros dieną vilniečiai leido miesto paplūdimiuose
Karštą vasaros dieną vilniečiai leido miesto paplūdimiuose / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vėjas daugiausia pūs iš rytų, pietryčių, bet nestiprus, 5-10 m/s greičiu. Į mūsų šalį plūstelės karštesnio oro masė, temperatūra popietę kils iki 28-33 laipsnių karščio.

Sekmadienį didesnių orų permainų nenumatoma. Didesnėje šalies dalyje vyraus mažai debesuoti ir sausi orai, tik į rytinius šalies rajonus atplauks daugiau debesų, bet ir čia lietaus tikimybė išliks maža. Vėjas bus silpnas, nepastovios krypties. Naktį vės iki 13-18 laipsnių, Kuršių nerijoje išsilaikys 19-21 laipsnio šiluma, dieną oras įkais iki 27-32 laipsnių.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Pirmadienį iš vakarų priartės žemo slėgio sūkurys su šaltuoju atmosferos frontu – prasidės orų permainos. Naktį tankesni debesys atplauks į vakarinius rajonus, čia vietomis nulis trumpalaikis lietus, kai kur su perkūnija, likusioje šalies dalyje vyraus mažai debesuoti ir sausi orai. Dieną tankesni debesys plis į daugelį rajonų, daug kur praslinks trumpalaikiai lietūs, vietomis su perkūnija. Naktis dar bus šilta, temperatūra pažemės iki 13-18, pajūryje 19-21 laipsnio, dieną temperatūra jau nekils aukščiau 21-26 laipsnių, tik rytiniuose rajonuose dar šils iki 27-29 laipsnių.

Antradienį vietomis nulis trumpi lietūs, kai kur gali pagrūmoti perkūnija, papūs gaivesni vakarų, šiaurės vakarų vėjai. Naktį vės iki 12-17, pajūryje 18-19 laipsnių, dieną šils iki 19-24 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas