Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per šalį slinks lietaus debesys: vietomis gali palyti smarkiai, pasigirsti perkūnija

Šiandien per šalį keliaujantis šaltasis atmosferos frontas. Dangų apklos tankesnių, pilkesnių debesų skraistė. Iš jų didesnėje šalies dalyje praslinks lietus, daugiausia trumpalaikis. Vakariniuose rajonuose kai kur gali palyti smarkiai. Sausesnis antradienis numatomas pietrytiniuose ir rytiniuose rajonuose. Kartu su piktesniais debesėliais gali pasigirsti ir perkūnijos griausmas. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Šią dieną oras šils iki 17–22, vietomis Rytų Lietuvoje 23–25 laipsnių šilumos.
Ąžuolynas
Ąžuolynas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Ruduo Orai

Trečiadienio naktis Lietuvoje taip pat numatoma su lietumi. Šaltasis frontas toliau iš vakarų į rytus keliaus per Lietuvą, todėl daugiausia lietus rodysis jau rytiniuose šalies rajonuose. Pietinių krypčių vėjas nurims. Kai kur paryčiais tikėtina sumažės matomumas bent trumpam. Oras daug kur atvės iki 10–15 laipsnių, vietomis temperatūra gali nukristi ir vienu kitu laipsniu žemiau.

Trečiadienio dieną daug kur trumpai ir negausiai palis. Pūs pietinių krypčių 6–11 m/s stiprumo vėjas. Oras bus maloniai šiltas. Temperatūra pasiskirstys tarp 19–24 laipsnių.

Ketvirtadienio nakties pradžioje truputį palis kai kur iš pasitraukiančių debesų, didžiąją dalį bus sausa, tik paryčiais nauji lietaus debesys pasieks vakarinį šalies pakraštį. Vėjas pasisuks iš pietryčių, rytų, o su juo į šalį pamažu plūs ir šiek tiek šiltesnio oro masė. Žemiausia temperatūra svyruos tarp 11–16 laipsnių.

Ketvirtadienio dieną trumpalaikio lietaus debesys išplis į daugelį šalies vietovių. Vidutinio stiprumo pietryčių rytų vėjas bus gaivinantis. Įdienojus oras spės sušilti iki 21–26 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas