Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 21

Per šventes – tinkami orai lipdyti sniego senį

Per Kūčias ir pirmąją Kalėdų dieną pašals, o antrąją – į Lietuvą atkeliaus šiluma, sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnysis sinoptikas Tadas Kantautas. Šventes pasitiksime su sniegu.
Ilgai laukta žiema
Sniego senis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iki Kalėdų numatomi šalti orai [...], per Kalėdas į mūsų šalį pamažu plūstelės šiluma. Kad ir bus teigiama temperatūra, tarkime, pirmąją Kalėdų dieną vakariniuose rajonuose, antrąją – daug kur, sniegas staiga neištirps. Jo iškrito ne tiek ir mažai. Šventės vis tiek bus su sniegu, baltos“, – 15min komentavo sinoptikas.

Naujųjų metų šventės orų jis nesiėmė prognozuoti.

„Šių ir kitų metų sandūroje greičiausiai vyraus permainingi orai ir kol kas tiksliai neaišku, kokie jie būtent bus“, – sakė T.Kantautas ir pristatė šventinius orus.

Per Kūčias šiek tiek pasnigs

Naktis iš gruodžio 23 į 24-ąją greičiausiai bus debesuota, daug kur pasnigs, bet negausiai. Vėjas bus nestiprus, temperatūra – žiemiška – 3–8 laipsniai šalčio. Jeigu kur nors pragiedrės, gali šalti ir iki 10 laipsnių šalčio.

Kūčių diena – labiau debesuota, gal vakariniuose rajonuose pasirodys nedidelių pragiedrulių. Temperatūra daug kur išliks neigiama – 1–6 laipsniai šalčio. Pajūryje didesnė tikimybė, kad laikysis silpnai teigiama temperatūra, nes vėjas čia nuo jūros pūs.

Dieną daug kur pasnigs, vėl negausiai – simboliniai pasnyguriavimai.

Kalėdų dieną – permainingi orai

Kalėdų pirmąją naktį daug kur pasnigs, bet negausiai, silpnai, trumpai. Temperatūra – 3–8 laipsniai šalčio. Žiemiška naktis. Vėjas nestiprus, vakarų, šiaurės vakarų.

Kalėdų dieną – vietomis nedideli krituliai. Pirmoji dienos dalis dar išliks žiemiška, temperatūra bus neigiama – tarp 0–4 laipsnių šalčio. Tačiau iš vakarų artės šiltasis atmosferos frontas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Žiema
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Žiema

Antroje dienos pusėje, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, atkeliaus krituliai, su jais ir šiluma. Vakare vakariniuose rajonuose temperatūra pradės kilti iki 1–3 laipsnių šilumos. Su krituliais gali pasirodyti ir lijundra. Vėjas – vakarų, pietvakarių, vis dar nestiprus.

Antrąją Kalėdų dieną – aukščiau nulio

Antrosios Kalėdų dienos naktį – nedideli krituliai, daugiausia – sniegas. Temperatūra – 0–5 šalčio, pajūryje temperatūra turėtų išlikti teigiama. Krituliai negausūs, bet vietomis gali formuotis rūkas. Vėjas silpnas.

Antrąją Kalėdų dieną visą šalį apims šiluma. Dieną temperatūra svyruos nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas