Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 23

Perspėjo dėl šventinių dienų orų: vyraus patys įvairiausi reiškiniai, eismo sąlygos bus nepavydėtinos

Sekmadienį ir pirmadienį (per Kūčias) vyraus malonūs žiemiški orai, tačiau jau nuo pirmadienio (pirmos Kalėdų dienos) oras pradės smarkiai keistis: sulauksime pačių įvairiausių reiškinių – ir lietaus, ir lijundros, formuosis rūkas ir plikledis. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Apie sudėtingas eismo sąlygas perspėja ir Eismo informacijos centro specialistai.
Kelias žiemą
Kelias žiemą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Anot sinoptiko, sekmadienį vyraus malonūs žiemiški orai – daug kur truputėlį pasnigs, tačiau apskritai sniego debesys iš Lietuvos pasitrauks. Prie jūros sniegą pakeis šlapdriba. Reikėtų saugotis plikledžio – jis bus pavojingas ir vairuotojams, ir pėstiesiems. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų. Temperatūra dieną daugelyje vietovių išliks neigiama, vyraus 0–2 laipsnių šaltis, šiaurinėje šalies dalyje – iki 3 laipsnių šalčio, prie jūros – apie 2 laipsniai šilumos.

Sekmadienį dėl sniego perspėjama ir apie sudėtingas važiavimo sąlygas. Utenos, Vilniaus ir Alytaus apskrityse bei Vilkaviškio, Šakių ir Jurbarko rajonuose keliai padengti sniego sluoksniu, yra slidūs.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į rajoninius kelius, ypač rytų Lietuvoje.

„Sudėtingesnės eismo sąlygos dėl besitęsiančio snygio yra rytų ir pietryčių Lietuvoje, Utenos, Vilniaus, Alytaus apskrityse. Čia keliai padengti sniego sluoksniu, yra slidūs. Likusioje šalies dalyje magistraliniai keliai šlapi, tačiau šalutiniai keliai – su sniego provėžomis, rajoniniai – padengti sniego sluoksniu ir taip pat slidūs.

Esant neigiamai temperatūrai, ant kelio dangų formuojasi plikledis. Tad visoje Lietuvoje sąlygos yra žiemiškai sudėtingos, todėl vairuotojai turėtų atsižvelgti tiek į meteorologines sąlygas, tiek į kelio dangos būklę, neskubėti, laikytis saugaus atstumo“, – LRT RADIJUI sako Eismo informacijos centro specialistė Lina Baronienė.

Pasak sinoptiko, pirmadienį, Kūčių dieną, daug kur pasnigs. Naktį šiaurės, šiaurės vakarų vėjas atneš šiek tiek žiemiškesnius orus. Vyraus 4–9 laipsniai šalčio. Dieną taip pat daug kur paskrajos snaigės, vėjo kryptis ir greitis beveik nesikeis. Dieną išliks neigiama temperatūra, 1–5 laipsniai šalčio, prie jūros – 1–2 laipsniai šilumos. Kūčių vakaras bus malonus, kai kur pasnigs, vakare temperatūra svyruos nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio.

Kaip LRT RADIJUI teigia V. Sakalauskas, per Kalėdas orai pradės keistis. Antradienio naktį daug kur pasnigs, vėjas jau pūs iš vakarų, naktį dar laikysis 3–8 laipsnių šaltis, bet prie jūros temperatūra apie nulį. Kai kur sniegą keis šlapdriba ar net lijundra, neišvengsime plikledžio. Temperatūra kils – dieną vyraus nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, prie jūros – 2–4 laipsnių šilumos.

Antrą Kalėdų dieną bus dar šilčiau, atskleidžia sinoptikas. Trečiadienio naktį daug kur vyraus krituliai, vyraus kol kas dar nedidelis sniegas, bet dieną jį jau pakeis šlapdriba ir lietus. Sulauksime pačių įvairių reiškinių – ir lietaus, ir lijundros, formuosis rūkas ir plikledis. Kai kur temperatūra perkops ir nulį laipsnių ir bus teigiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas