Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 15

Orai.lt: pabalęs kraštovaizdis ilgai nedžiugins – atkeliauja šiluma

Antradienį ciklonas rytiniu savo pakraščiu į mūsų šalį plukdys tankius debesis, todėl orai bus apniukę, tik kai kur debesys suplonės, trumpam gali pasirodyti saulė. Net ir tankesni debesys žymesnių kritulių neatneš, nebent nukris keli dulksnos lašai ar iškris kelios šlapios snaigės. Ryto valandomis kai kur tvyros rūkas, bet vėliau, papūtus stipresniam pietų, pietryčių vėjui, sąlygos laikytis rūkui bus nepalankios. Į mūsų šalį iš pietvakarių skverbsis šiltesnio oro masė, popietę temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio šalies rytuose iki 4 laipsnių šilumos prie jūros. Kai kur išsilaikys praėjusią naktį susidaręs plikledis.
Pirmieji žiemos ženklai Neryje - upe plaukiantys ledai
Žiema / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečiadienio naktį iš vakarų priartės, dieną per šalį slinks atmosferos frontas. Dangų dengs tankūs debesys, naktį šiaurės vakariniuose rajonuose, dieną daug kur numatomi krituliai. Vyraus lietus, bet rytiniuose rajonuose dieną lietus dar maišysis su šlapdriba. Naktį ir rytą eismo sąlygas vietomis sunkins lijundra ir plikledis. Naktį temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną, užplūdus šilumai, temperatūra kils iki 0-5, pajūryje iki 7 laipsnių šilumos. Naktį pūs stiprokas pietryčių, pietų vėjas, dieną vėjas suksis iš vakarų.

Ketvirtadienį debesys sklaidytis neketina, tai vienose, tai kitose vietovėse silpnai palis, kris dulksna. Dėl didelio drėgmės kiekio ore ir aprimusio vėjo vietomis tvyros rūkas. Virš mūsų šalies telksis šiltesnio oro masė, todėl naktį temperatūra pažemės tik iki 0-5 laipsnių šilumos, dieną šils iki 2-7 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas