Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 06 30

Pro Kauną praslinkę audros debesys niokojo Vilijampolės gyventojų turtą

Ketvirtadienio vakarą Kaune pakilęs vėjas ir apniukęs dangus, pranašavęs stiprias liūtis ir vėją, pro miestą praslinko pridarydamas nuostolių Vilijampolės gyventojams.
Audros padariniai Kaune
Audros padariniai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Orai Kaune Audra

Ketvirtadienį apie 19 valandą virš Kauno susikaupę audros debesys išgąsdino ne vieną kaunietį. Sunerimę žmonės siuntė redakcijai laiškus su pranašiškais audros debesimis. Visgi miestą šie debesys paliko nepridarę daug žalos. Gamtos jėgos savo rūstybei išlieti pasirinko keletą gatvių Vilijampolėje. Čia, nuo daugiabučio, nuplėšta stogo danga, laužytos medžių šakos bei virto medžiai, kurie apgadino automobilius.

Nuo Panemunės pradėję slinkti vėjo gūsiai nulaužė keletą medžio šakų A.Juozapavičiaus prospekte, Pušyno gatvėje, Rotušės aikštėje, o pasiekę Vilijampolę parodė visą savo jėgą.

19 valandą 40 minučių ugniagesiai gelbėtojai sulaukė pranešimo apie tai, kad Panerių gatvėje įvažiavimą į kiemą užvertė du medžiai. Atvykus ugniagesiams buvo nuvirtę 4 medžiai ir nuplėštas namo stogas. Vienas iš medžių buvo nuvirtęs ant dviejų automobilių, ant trijų buvo užkritęs nuplėštas Varnių gatvės 26 namo stogas. Automobiliai, ant kurių buvo nuvirtęs medis – „Nisan“, „Volkswagen Golf“. Automobiliai, ant kurių buvo užkritęs stogas – „Opel Zafira“, „Audi A4“ ir „Volvo S60“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vėjo padariniai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vėjo padariniai

Vėjas nuplėšė maždaug pusę namo stogo dangos. Be stogo liko trys daugiabučio butai, į kuriuos pradėjo sunktis lietaus vanduo.

Penktadienio rytą prie namo sutikta gyventoja skundėsi, kad vakare nesulaukė jokios pagalbos iš daugiabučio administratoriaus. Šį rytą ji negalėjo išeiti į darbą, nes turėjo prižiūrėti, kad į butą bėgantis vanduo nepridarytų didesnių nuostolių.

Vos už kelių šimtų metrų nuo nuplėšto stogo esančioje A.Stulginskio gatvėje vėjo gūsiai padarė ne ką mažesnius nuostolius – gatvėje ant automobilių užkrito medžiai. Buvo nuvirtę 4 medžiai. Prie A.Stulginskio g. 62 medis buvo užvirtęs ant automobilio „Opel Omega“. Prie A.Stulginskio g. 54 du medžiai buvo užvirtę ant automobilių „Volkswagen Bora“ ir „Toyota Avensis“. Prie A.Stulginskio g. 56 buvo nuvirtęs vienas medis, užgriuvęs ant namo kampo bei nutraukęs elektros įvadą.

Paskutine vėjo gūsių stotele tapo Sąjungos aikštė. Čia buvo gautas pranešimas, kad pavojingai pasviręs medis. Atvykę gelbėtojai išvydo vieną nuvirtusį medį, kitą – pavojingai pasvirusį. Nuvirtęs medis pašalintas. Pavojingai pasviręs medis apipjaustytas, kiek leido techninės galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas