Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 19

Savaitė pažers ir kritulių, ir saulės

Ši savaitė bus subalansuota visiems: drėgnesnių ir saulėtesnių orų mylėtojams.
Pavasaris
Pavasaris / BFL/ Tomo Lukšio nuotr.

Šiandien oras bus tingus, tokią nuotaiką skleis ir aplinkui. O štai vakaris bus nusiteikęs energingai. Kaune negausiai palis, oras sušils iki 5 laipsnių. Vilniuje taip pat krapnos lietus, bus apie 4 laipsnius šilumos. Šiauliai bus apdengti debesimis, čia sušils iki 4 laipsnių. Pajūryje  nerims vėjas, dangus  apsiniauks, šiek tiek palis. Oro temperatūra sieks 2 laipsnius.

Antradienis puikių orų nežada, vietomis dar palynos, kai kur trumpam švystels saulė. Vakarų vėjas toliau nerims. Kaune naktį ir ryte iki -1 spustels šaltukas. Dieną šiluma pasieks 4 laipsnius, bus debesuota su pragiedruliais. Vilniuje iki -2 laipsnių temperatūra nukris nakties ir ryto metu, bus giedra. Dieną dangų apgaubs debesys, temperatūra pakils iki 4 laipsnių. Šiauliuose naktį bus 0, ryte temperatūra nukris iki -1 laipsnio. Dieną palaistys lietus, sušils iki 4 laipsnių. Pajūryje nakties ir ryto metu šiluma sieks vos 1 laipsnį. Dienos metu kris stiklo gabalėliai – lietus, sušils iki 2 laipsnių.

Trečiadienis bus debesų karalius. Palanki proga pravėdinti skėčius taip pat bus. Kaune apie 2 laipsnius šilumos bus naktį ir ryte, apie 4 dienos metu. Debesys nesiskirstys, kris negausus lietus. Vilniuje naktį ir ryte temperatūra svyruos apie 1–3 laipsnius šilumos. Dienos metu sušils iki 7 laipsnių, debesys taškysis lietumi. Šiauliuose apie 3 laipsnius bus naktį ir ryte, apie 7 dieną. Danguje debesų kiekis tik augs, kris lietus. Pajūryje bus apie 2–3 laipsnius šilumos. Tankus debesų tinklas saulei nepaliks vilčių, o štai lietus kris į valias.

Ketvirtadienį, sceną užleisdami saulei, palengva trauksis debesys. Kaune apie 1 laipsnį sušils naktį ir ryte, tankūs debesys nieko gera nežadės. Tačiau jau dieną debesuotieji pasitrauks, bus saulėta, oras sušils iki 7 laipsnių. Vilniuje nedidelis lietus kris naktį ir ryte, tuo metu sušils apie 2 laipsnius. Dieną temperatūra pasieks 7 laipsnius, debesuotumas mažės. Šiauliuose debesų garbanomis puošis naktis ir rytas, temperatūra svyruos apie 2–3 laipsnius. Dieną dangus nuspręs pakeisti šukuoseną, saulė tam puikiai tiks, oras sušils iki 11 laipsnių. Pajūryje apie 2 laipsnius bus naktį. Rytas žadins saulės spinduliais, sušils iki 1 laipsnio. Dieną debesys saulės neuždengs, temperatūra kils iki 5 laipsnių.

Penktadienis atlygins už visą netikusią savaitės pradžią. Termometrų stulpeliai kils, o debesys  saulės neužstos. Kaune apie 0–1 laipsnį šilumos bus nakties ir ryto metu. Dieną oras sušils iki 11 laipsnių, spinduliuojanti saulė kvies laukan. Vilniuje  naktį ir ryte kukliai sušils iki 1–2 laipsnių, retėjantys debesys išspaus vieną kitą ašarą. Dieną temperatūra pakils iki 10 laipsnių, danguje liks vos vienas kitas debesys. Šiauliai – saulės miestas, todėl saulės čia netruks. Naktį ir ryte bus apie 2–4 laipsnius šilumos, dieną oras sušils iki 13. Pajūryje toliau tviskės giedras dangus. Apie 2–3 laipsnius bus naktį ir ryte, dienos metu šiluma sieks 5 laipsnius.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis, savaitgalį saulėtas dangus turėtų išlikti, šilumos bus kiek mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas