Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 21

Savaitgalį lietaus debesis vietomis perskros žaibai: šilta nebus

Šiandien saulei kylant aukštyn, aukštesni ir aktyvesni pasidarys lietaus kamuoliniai debesys. Jie į daugelį šalies rajonų atneš trumpų lietų. Pūs juntamas pietvakarių, vakarų vėjas. Aukščiausia temperatūra pasiskirstys tarp 18–23 laipsnių šilumos.
Temos: 3 Lietus Vasara Orai

Šeštadienį iš pietvakarių į mūsų kraštą atkeliaus nedidelis ciklonas. Jis atneš ne tik debesų, bet ir intensyvesnį lietų. Naktį palyti spės dar tik vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Bus 8-13, Baltijos pakrantėje apie 15 laipsnių šilumos.

Dieną daugelyje šalies vietovių su trumpomis pertraukomis nušniokš liūtys. Lietaus debesis vietomis perskros žaibai. Vėjas pradės krypti iš pietvakarių, vakarų. Retkarčiais šalia debesų pasirodžiusi saulė orą mėgins sušildyti iki 18-21, tik Vakarų Lietuvoje vietomis laikysis 16-17 laipsnių šiluma.

Sekmadienį atmosferos slėgis truputį pakils. Naktį trumpai palis tik vietomis, o štai dieną trumpas lietus numatomas daugelyje vietovių. Apysmarkis vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių. Temperatūra debesuotą su pragiedruliais naktį svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos. Dieną su saulės pagalba oras po truputį šils ir antroje dienos pusėje termometrai rodys 17–22 laipsnius.

Pirmadienį atmosferos slėgis pradės kristi, nes artės naujas žemo atmosferos slėgio sūkurys. Atlanto ciklonas jau neš šiltesnį, tačiau ir vėl drėgną orą. Daugelyje vietovių sulauksime trumpo lietaus. Dieną vietomis su perkūnija palis intensyviau. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietų. Temperatūra naktį jau nekris žemiau 12–17 laipsnių šilumos, o dieną turėtų pašokti iki 21–26 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas