Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 05

Savaitgalį sniego dar nesulauksime

Įsibėgėję 2012-ieji kol kas gana vėjuoti. Neturėdamas sniego ir nevirsdamas pūga, vėjas taškosi lietaus lašais.
Lietus
Lietus / 123RF nuotr.

Šiandien ir toliau galingu šuoru kiekvieną pasitiks vėjas. Kaune dieną gali negausiai prakiurti dangus, sušils iki 2 laipsnių. Vilniuje taip pat kelis lietaus lašus atneš debesys, kuriuos gins įpykęs vėjas. Šiauliuose sušils iki 2 laipsnių, palis. Pajūryje bangas ir lietaus lašus šokdins vėjas, sušils iki 3 laipsnių.

Penktadienį smarkusis vėjas rims. Pasisuks jau kiek šaltesnis šiaurės vakarų. Daug kur debesuota su krituliais. Kaune naktį ir ryte sušils iki 3 laipsnių, gausios debesų gretos neatidengs dangaus žydrynės. Dieną palynos, termometrai rodys apie 4 laipsnius šilumos. Vilniuje  temperatūra svyruos apie 1–2 laipsnius šilumos, kris lietus. Šiauliuose didžiuliai dangaus debesynai toliau žydės, berdami žemėn savo žiedlapius – lietaus lašus. Naktį ir ryte šiluma sieks 2, dieną apie 3 laipsnius. Pajūryje pamažu vėjas rims. Temperatūra paros metu laikysis apie 4 laipsnius šilumos, nuobodžiai purkštaus lietus.

Šeštadienį temperatūra kris. Daug kur galimas dangaus apsinuoginimas. Vietomis ryte pasnyguriuos. Kaune nakties metu temperatūra laikysis apie 0. Ryte galimos kelios snaigės, šals iki -2. Dienos metu pasirodys ilgai snaudusi saulė, temperatūra grįš prie 0 laipsnių. Vilniuje naktį negausiai lis, o ryte krituliai transformuosis į negausų sniegą, temperatūra svyruos nuo 0 iki -2 laipsnių šalčio. Dieną bus apie 0, nusišypsos saulė. Šiauliuose krituliai gali pasirodyti nebent vakare. Naktį bus apie –1, ryte  -3 laipsnius šalčio. Dieną esant negausiam debesuotumui šals iki -1. Pajūryje vėjo tempai dar bus smarkoki. Naktį ir ryte šiluma sieks 2–3 laipsnius. Dieną pasirodys lietus, sušils iki 4 laipsnių.

Brolis sekmadienis bus kiek drėgnesnis. Pasisuks pietys. Kaune naktį ir ryte šals iki -1, gali kiek pasnigti, tačiau dienos metu pasirodęs lietus, kaip visada, nieko nepaliks, sušils apie 1 laipsnį.  Vilniuje naktį ir ryte atsidarys šaltuko šaldymo durelės ir plūstels  vėsa, kuri sieks -3 -2 laipsnius. Dieną termometrai sieks -1 laipsnį šalčio.  Šiauliuose temperatūra laikysis apie 0, galimi negausūs krituliai.  Vos pajūrio nenupūtęs vėjas aprims. Temperatūra svyruos apie 3–4 laipsnius šilumos. Lietus nenustos kritęs.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis, ateinančios savaitės viduryje naktys bus vėsesnės, tačiau dienos metu termometrai fiksuos pliusinę temperatūrą, o krituliai dar nepavirs į snaiges.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas