Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 21

Savaitgalio orai nelepins saule ir vasariška šiluma

Savaitgalio orai nežada lepinti saulės spinduliais, tačiau dangų drebins perkūnija ir lis lietus, 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Artimiausią naktį didės debesuotumas, į vakarinius ir kai kuriuos pietinius regionus atkeliaus trumpalaikis lietus, gali griaudėti ir perkūnija. Vėjas daugiausia pietinių krypčių, vidutinio stiprumo, o temperatūra nukris iki 8–13 laipsnių šilumos, tik prie jūros išsilaikys apie 15 laipsnių šilumos“, – 15min komentavo sinoptikė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vasaros lietus nuplovė Vilnių
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Vasaros lietus nuplovė Vilnių

Šeštadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, daugelyje rajonų numatomi trumpalaikiai lietūs, perkūnija, kai kur lietus bus intensyvus, o perkūniją lydės gūsingesnis vėjas iki 25–18 m/sek. Temperatūra nedžiugins – 17–22 laipsniai šilumos.

Manto Kačinsko/15min nuotr./Žaibai Lietuvos padangėje
Manto Kačinsko/15min nuotr./Žaibai Lietuvos padangėje

Sekmadienio naktį lietūs trumpam atsitrauks, paryčiais pajūrio regionuose bus galima išgirsti ir perkūniją. Vėjas pietvakarių krypties, rimstantis iki vidutinio. Termometro stulpelis nukris iki 10–15 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje išsilaikys 17 laipsnių šilumos.

VIDEO: Savaitgalis bus debesuotas: vietomis lis lietus, griaudės ir perkūnija

Sekmadienio dieną lietaus debesys išplis į daugelį šalies regionų, vidurdienį centriniuose Lietuvos regionuose bus galima išgirsti ir perkūniją. Vėjas stiprės ir bus gūsingas. Dieną temperatūra sieks 17–22 laipsnius šilumos.

Pirmadienį šalį pasieks naujas atmosferos srautas, gausiau lis nakties metu, o dieną numatomi trumpalaikiai lietūs, pietiniuose regionuose tikėtina perkūnija, o frontui atsitraukiant iš Lietuvos link mūsų pajudės šiltesnė oro masė, kuri atneš 21–26 laipsnius šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas