Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 19

Artimiausių dienų orai – kaip amerikietiški kalneliai: nuo vasariško karščio iki škvalo ir krušos

Savaitgalį visoje Lietuvoje orai bus permainingi: nors šeštadienį dar džiugins saulė, sekmadienį visoje Lietuvoje galima laukti ne itin malonių staigmenų.
Apniukęs pajūrio dangus
Apniukęs pajūrio dangus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienis – šiltas ir vasariškas

Šeštadienio naktis bus mažai debesuota, be lietaus, tik vakariniuose Lietuvos rajonuose galima tikėtis rūko. Pūs silpnas vėjas, o temperatūra sieks nuo 9 iki 14 laipsnių. Vėsiausia bus Žemaitijoje – ten temperatūra gali nukristi ir iki 8 laipsnių šilumos.

„Rytojaus dieną orai bus nepastoviai debesuoti, rytas bus giedresnis, bet įdienojus pietiniuose rajonuose pasirodys daugiau debesų. Dar pietiniuose rajonuose yra tikimybė trumpo popietinio lietaus, nedidelio, ne visur, bet tikimybė yra“, – 15min sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus televizijos bokštas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus televizijos bokštas

Dieną pūs nepastovios krypties vidutinio stiprumo vėjas, o temperatūra sieks nuo 22 iki 27 laipsnių, pietvakariniuose rajonuose vietomis temperatūra gali šoktelėti iki 29 laipsnių.

Sekmadienį orai mainysis

Sekmadienio naktis bus šiek tiek šiltesnė nei šeštadienio. Vietomis galima tikėtis rūko, tačiau lietaus nebus. Pūs nestiprus vėjas, o temperatūra sieks 11–16 laipsnių šilumos.

„Dieną orai subjursta, prieš tai vis dar buvo vilties, kad lis tik vakariniuose rajonuose, dabar jau lietus skaičiuojamas daugelyje rajonų, pradedant pietvakariniais, kur keliaus atmosferos frontas, ir pajūryje“, – teigė T.Kaunienė.

Mažiausia lietaus tikimybė yra Biržų, Rokiškio, Zarasų, Pasvalio rajonuose, šiaurės rytiniame pakrašty.

Anot sinoptikės, vakariniuose šalies rajonuose lis gausiai ir intensyviai, su perkūnija. Vakarų Lietuvos gyventojai sekmadienį gali tikėtis škvalo bei krušos.

Centrinę ir rytinę Lietuvos dalis lietus pasieks vakarop, tačiau ir čia galima laukti perkūnijos.

„Mažiausia lietaus tikimybė yra Biržų, Rokiškio, Zarasų, Pasvalio rajonuose, šiaurės rytiniame pakrašty. Didesnę teritorijos dalį tai anksčiau ar vėliau lietūs turėtų pasiekti“, – sakė T.Kaunienė.

Kitą savaitę orai ir toliau bus permainingi

Pirmadienį protarpiais lis su perkūnija, o naktį dėl debesų ir vėjo atvės – temperatūra sieks nuo 13 iki 18, o dieną nuo 20 iki 25 laipsnių šilumos.

„Pirmadienį šiek tiek atvėsta, paskui naktimis, gal ne visai vienodai visur, po to lietaus po truputį mažėja ir temperatūra po truputį kyla, tai karščiai neužeis, tik tokia gera šiluma. Bet kol kas, sakykim, iki savaitės vidurio, pirmadienis bus vėsiausias, o savaitės vidurio link temperatūra vėl po truputį kils“, – teigė sinoptikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas