Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 10

Savaitgalio orai: šiltesnių drabužių dar gali prireikti

Savaitgalį gausesnio lietaus šalyje nesulauksime, tačiau kiek sustiprėjęs vėjas ir vėsesni orai ir toliau laikysis, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikė Alva Nagelytė.
Šventosios paplūdimys
Šventosios paplūdimys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak sinoptikės, neramiausia ir lietingiausia bus šeštadienio naktis. Gausesnis lietus numatomas vakariniame šalies pakraštyje, centriniuose ir pietrytiniuose rajonuose.

„Antroje nakties pusėje vėjas sustiprės, prie jūros jis gali siekti ir iki 20-ies metrų per sekundę“, – 15min komentavo specialistė.

Šeštadienio dieną lietaus bus jau mažiau, šiek tiek palynoti gali tik rytiniame šalies pakraštyje. Pasak A.Nagelytės, bus debesuota su pragiedruliais, pūs gaivus, bet stiprokas vakarų vėjas. Daugelyje rajonų jis sieks 9–14 metrų per sekundę, prie jūros – iki 18 metrų per sekundę.

Dienos temperatūra svyruos nuo 16 iki 21 laipsnio šilumos, daugelyje šalies rajonų laikysis 19–20 laipsnių šiluma.

Sekmadienio naktį, pasak sinoptikės, palis tik nebent pietrytiniame šalies pakraštyje, o dieną lietus labiau tikėtinas rytiniuose rajonuose. Vėjas jau susilpnės, tačiau išliks vidutinio stiprumo. Pajūryje jis jausis kiek labiau.

Naktį temperatūra kiek atvės iki 8–13 laipsnių šilumos, pajūryje apie 14, o dieną daugelyje rajonų laikysis 16–21 laipsnių šiluma.

Sinoptikės A.Nagelytės teigimu, naujos savaitės pradžia nebus labai lietinga.

„Trumpi ir negausūs lietūs numatomi tik pirmadienio dieną. Vyraus vakarų vėjas, pirmadienio naktį laikysis 7–12 laipsnių šiluma, pajūryje 14, o dieną bus 17–20 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikė.

Antradienis, pasak jos, išliks panašus. Naktį temperatūra šalyje sieks apie 8–13 laipsnių šilumos, dieną vietomis sušils ir iki 23 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas