Sportas gyvai

Savaitgalio orai: šiltos ir sausos vasaros teks palaukti

„Šeštadienio naktį orai sparčiai keisis, ypač rytinėje šalies dalyje, kadangi iš pietvakarių priartės aktyvus žemo slėgio sūkurys“, – 15min pasakojo sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė.
Karšta pirmadienio popietė Vilniuje
Karšta pirmadienio popietė Vilniuje / Patricija Adamovič/BNS

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų numatomas lietus, vakariniuose rajonuose daugiau trumpas, o rytų Lietuvoje vietomis palis ilgiau ir smarkiau, galima ir perkūnija.

Vėjas pūs vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo, temperatūra nakties metu bus 7–12 laipsnių, o pajūryje naktis išliks šiltesnė, apie 12–15 laipsnių šilumos.

Pasak sinoptikės, šeštadienio dieną orų situacija keisis. Debesys sklaidysis, bus nepastoviai debesuota. Vietomis, didesnė tikimybė – šiaurės vakarų Lietuvoje, trumpai palis, galima ir perkūnija.

Vėjas išliks vakarinių krypčių, 7–12 m/sek., temperatūra bus apie 17–22 laipsniai šilumos.

Sekmadienio naktį, daug kur numatomi trumpi lietūs su perkūnija, vėjas pūs vakarinių krypčių, gūsiai sieks 8–13 m/sek., kai kur gūsiai bus ir iki 15–18 m/sek.“, – pasakojo sinoptikė.

Temperatūra nakties metu bus 8–13 laipsnių šilumos, pajūryje bus kiek šilčiau – apie 15 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną oras mažai kuo keisis nuo nakties – daug kur trumpai palis, vėjas išliks juntamas, apie 8–13 m/sek. Temperatūra svyruos tarp 13 ir 18 laipsnių šilumos, o vakariniuose rajonuose apie 15–17 laipsnių šilumos.

Pirmadienį ir antradienį oras išliks panašus, daug kur trumpai palis, laikysis 19–24 laipsnių temperatūra“, – sakė sinoptikė I.Daunoravičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius