Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 19

Savaitgalio orai: vasara sugrįžta?

Savaitgalį Lietuvos link ims plūsti vis šiltesnės oro masės, dangus taip pat neretai bus giedras. Oro temperatūra ims po truputį kilti.
Šiluma maloniai džiugino ištroškusius saulės ir šilumos.
Šiluma maloniai džiugino ištroškusius saulės ir šilumos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gegužei persiritus į antrają pusę orai Lietuvoje toliau esti nepastovūs ir gana vėsūs. Prabėgusią darbo savaitę jie neretai priminė rudenį, netrūko lietaus ir buvo gana vėsu. Artimiausiomis paromis ties Lietuva slėgis ims kilti, orai ims keistis.

Šiandien, penktadienį, lietaus jau nenumatoma, pūs nestiprus vakarų vėjas. Oro temperatūra dieną pakils iki 10-15 laipsnių šilumos.

Šeštadienį orai bus mažai debesuoti ir be lietaus. Pūs silpnas, besikeičiančios krypties vėjas. Giedra naktis bus šalta, daug kur gąsdins šalnos iki 1-3 laipsnių šalčio, o teigiama oro temperatūra garantuota tik pajūryje. Dieną laukiama 15-20 laipsnių šilumos.

Sekmadienį nedidelė trumpo lietaus tikimybė atsiras tik rytiniuose šalies rajonuose, bet jei ir kur nors palis, tai bus tik trumpalaikis lietus. Pūs silpnas pietų, pietryčių vėjas. Oro temperatūra naktį bus 3-8, dieną 21-26 laipsniai šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje Lietuvoje kuriam laikui nusistovės vasariški orai. Slėgis ims kristi, dienomis kai kur susidarys trumpos vasariškos liūtys su perkūnija, o oro temperatūra dienomis gali priartėti prie 30 laipsnių šilumos.

Plačiau apie orus skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas