Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 04

Savaitgalio orai: vėsos preliudas pirmajam sniegui

Planuojantiems savaitgalį leisti lauke iš spintų teks išsitraukti vilnonius megztinius ir šiltus šalikus. Nors lietaus bus mažai, šiluma Lietuvos nelepins.
Ruduo Vilniuje
Ruduo Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 3 Ruduo Orai Sniegas

Šią savaitę orus lėmę ciklonai pamažu traukiasi, tačiau naktį iš penktadienio į šeštadienį kai kur iškris negausus lietus. Didesnė lietaus tikimybė laukia rytinėje šalies dalyje.

„Daugiau įtakos turės aukštesnis slėgio laukas, jo įtaką jau pamatysim ir šiąnakt šiaurės vakarinėje Lietuvos pusėje labiau pragiedrės“, – 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Paulius Starkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruduo Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruduo Vilniuje

Lietuvos vakaruose prasigiedrijus temperatūra naktį nukris ir nors visoje šalyje vyraus 0–5 laipsnių šilumos, šiaurės vakarų regione ji gali dar labiau nukristi – iki 2 laipsnių šalčio. Dirvos paviršiuje temperatūra gali atšalti iki 5 laipsnių šalčio.

Šeštadienio dieną gausaus lietaus nenusimato, tačiau Lietuvos pietryčiuose gali lengvai nukrapnoti.

„Rytoj dieną nors ir bus pragiedrulių ir saulės išvysime, tačiau vėlgi tas oras bus šaltas – rytoj sušils iki 6–10 laipsnių šilumos, bet tie 10 irgi bus labiau pietvakarinėje Lietuvos pusėje, nes vyraujanti temperatūra bus 6–8 laipsniai šilumos“, – pasakojo P.Starkus.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį anticiklono įtaka bus dar didesnė, o temperatūra nukris iki 4 laipsnių šalčio – 1 laipsnio šilumos. Šilčiausia bus Kuršių Nerijoje, kur naktį gali išlikti teigiama temperatūra, nuo 3 iki 5 laipsnių.

Dieną temperatūra visoje Lietuvoje svyruos nuo 5 iki 10 laipsnių šilumos. Kai kur iškris negausus lietus.

Manau, kad sulauksime pirmojo sniego.

Anot sinoptiko, visą savaitgalį pūs vidutinio stiprumo šiaurės ir šiaurės rytų vėjas, 5–10 m/s, tačiau kadangi jis nebus stiprus, nemalonaus jausmo jis nesukels.

Pasiteiravus, ar kur nors Lietuvoje savaitgalį išlįs saulė, P.Starkus atsakė, kad bus debesuota su pragiedruliais. „Dabar mūsų orus prieš žemės lems kaip ir aukštesnio slėgio laukas, tačiau aukštesniuose atmosferos sluoksniuose lieka dar ciklono cirkuliacija, tai tie orai nebus giedri, bet saulės irgi sulauksime“, – sakė sinoptikas.

Kitą savaitę tikėtinas pirmasis sniegas

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį vėl tikėtinas plikledis, o temperatūra bus panaši į sekmadienio naktį, nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Šilčiau bus tik pajūryje ir Kuršių Nerijoje, kur naktį laikysis 2 – 4 laipsniai šilumos. Diena taip pat bus gana vėsi, temperatūra sieks 4 – 9 laipsnius šilumos.

Kadangi pirmadienis išliks gana šaltas, tarp dieną pasirodysiančių nedidelių kritulių tikėtina ir viena kita snaigė.

„Manau, kad sulauksime pirmojo sniego“, – pasakojo P.Starkus.

Nors antradienio naktis bus dar vėsoka, temperatūra sieks nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos, dieną jau lauks permainos. Kai kur tikėtini krituliai, vyraus lietus, bus apsiniaukę, o temperatūra svyruos tarp 5–10 laipsnių šilumos.

Trečiadienį lis jau daugelyje rajonų. Naktį visoje šalyje vyraus teigiama temperatūra, apie 7 laipsnius šilumos, o dieną sušils iki 9–14 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito