Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 20

Sekmadienis bus paskutinė šios karščio bangos diena, kitą savaitę orai bus gaivesni

Šiandien orai dar smarkiai nesikeis. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, dažnai džiugins saulės spinduliai. Įdienojus ir po pietų kaupsis pavieniai stori lietaus kamuoliniai debesys, vietomis prapliups trumpalaikis vasariškas lietus, pažaibuos ir pagriaudės.
Vilniuje alinantis karštis
Vilniuje alinantis karštis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Temperatūra įdienojus kils iki 27-32, vakariniame šalies pakraštyje 24-26 laipsnių. Pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas, 3-8 m/s greičiu, tik per perkūniją vėjas kai kur sustiprės iki 14 m/s.

Pirmadienio naktį per šalį slinks atmosferos frontas, jis stums labai šilto oro masę iš mūsų šalies. Naktis bus debesuota su pragiedruliais, didesnėje šalies dalyje trumpai palis, vietomis su perkūnija, intensyvesni lietūs su perkūnija slinks per šiaurės rytinius šalies rajonus. Kai kur nusidrieks rūkas. Vėjas pasisuks iš vakarų, tačiau dar bus nestiprus, pūs 4-9 m/s greičiu, tik per perkūniją vėjas gali sustiprėti iki 15-17 m/s. Dėl tankių debesų temperatūra nekris žemiau 15-20 laipsnių.

Pirmadienio dieną iki pietų vyraus debesuoti su nedideliais pragiedruliais orai, vietomis palis, tačiau daugiausia trumpai ir negausiai, o popietę debesys retės, vis dažniau pasirodys saulė, lietaus tikimybė mažės. Papūs stipresnis ir gaivesnis vakarų vėjas, 7-12 m/s greičiu. Su vakarų vėju į šalį plūs gaivesnio oro masė, todėl temperatūra jau nekils aukščiau 23-27 laipsnių, o vakariniuose rajonuose vietomis šils tik iki 20-22 laipsnių.

Antradienį debesuotumas bus nepastovus, kai kur, didesnė tikimybė šiaurės rytiniuose rajonuose, trumpai palis. Naktį pūs vidutinis, dieną stiprokas vakarų vėjas. Naktį vės iki 12-17, dieną šils iki 20-25 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas