Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 16

Šiandien orai bus labai karšti: kai kur gali sugriaudėti perkūnija

Šiandien daugelį rajonų visą dieną džiugins saulėti orai, dangumi plauks tik pavieniai, ploni debesys ir tik kai kur susikaups vienas kitas storesnis lietaus debesis, iš kurio nulis trumpalaikis lietus, gali ir perkūnija sugriaudėti, didesnė tikimybė sulaukti gaivinančio lietaus bus vakariniuose rajonuose.
Viena karščiausių šios vasaros popiečių Vilniuje
Viena karščiausių šios vasaros popiečių Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, 5-10 m/s greičiu, tik vakariniuose rajonuose vėjas bus besikeičiančios krypties. Virš mūsų šalies telksis tropinio oro masė, temperatūra popietę šoktelės net iki 30-35 laipsnių karščio, tik vakariniame šalies pakraštyje, vidurdienį nuo vėsesnės Baltijos papūtus vakarų vėjui, spės sušilti iki 27-29 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį didesnėje šalies dalyje orai bus mažai debesuoti ar giedri, tik vakariniuose ir pietiniuose rajonuose vietomis užslinks tankesni debesys, tačiau lietaus tikimybė išliks maža. Vakariniuose rajonuose kai kur nusidrieks rūkas. Pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas. Temperatūra pažemės iki 14-19 laipsnių, Rytų Lietuvoje vietomis išsilaikys 20-22 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienio dieną debesų šiek tiek padaugės, tačiau ir saulės spindulių tikrai netrūks. Įdienojus ir po pietų formuosis storesni lietaus kamuoliniai debesys, iš kurių vietomis nušniokš trumpalaikės, vasariškos liūtys su perkūnija. Pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas, 4-9 m/s greičiu, tik per perkūniją vėjas gali papūsti stipriau. Karštis bus truputį mažesnis nei trečiadienį, temperatūra kils iki 27-32 laipsnių, o vakariniame šalies pakraštyje bus dar gaiviau, čia šils iki 24-26 laipsnių.

Penktadienį debesuotumas bus nepastovus, tai vienose, tai kitose vietovėse praslinks trumpi lietūs su perkūnija, per perkūniją vėjo gūsiai kai kur sieks 15-18 m/s. Naktį temperatūra pažemės iki 14-19, dieną pakils iki 26-31 laipsnio.

Šeštadienį vietomis trumpai su perkūnija palis, temperatūra mažai skirsis nuo penktadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas