Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiltesni orai jau čia pat: temperatūra vietomis sieks iki 20 laipsnių

Antradienio dieną orus lems kiek aukštesnio slėgio laukas. Debesuotumas bus nepastovus, kiek labiau jis padidės vakarinėje šalies pusėje popietės valandomis. Rytą vietomis dar laikysis gana tirštas rūkas, dėl kurio matomumas keliuose bus prasčiausias rytinėje pusėje. Pamažu nusistovės pastovesnė, pietryčių vėjo kryptis, kuris labiausiai juntamas bus vakarinėje pusėje, o rytuose dar išliks gana nestiprus. Į Lietuvą pajudės šiltesnio oro masė, tad temperatūra jau kils sparčiau – oras šils iki 12–15, vietomis ir 16–17 laipsnių šilumos.
Saulėtas rudens rytas
Saulėtas rudens rytas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Trečiadienį arčiau mūsų pasistūmės ciklonas. Naktį tankūs debesys jau apims vakarinę šalies dalį, kai kur iš jų truputį palis. Dar labiau sustiprės pietryčių krypties vėjas, kuris neleis formuotis rūkui ir temperatūrai kristi žemiau 5–10 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną palis jau daugelyje šalies rajonų. Daugiausia vyraus neilgo pobūdžio lietus. Debesų bus daugiau, saulė pro juos pasirodys šiek tiek rečiau. Pūs stiprokas pietryčių, pietų krypties vėjas. Vis tik temperatūra kils gana sparčiai ir popietę sušils iki 15–20 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį netrūks žemų debesų, o iš jų palyti turėtų didesnėje šalies dalyje. Labiausiai lietus tikėtinas pirmoje nakties pusėje, į rytą jau iš Lietuvos trauksis. Kai kur suprastės matomumas. Pietinių krypčių vėjas šiek tiek aprims. Naktis numatoma labai šilta – temperatūra nekris žemiau 9–14 laipsnių. Dienos metu saulės vėl bus daugiau, žymesnio lietaus jau nebenumatoma. Pietryčių vėjas vėl bus gūsingesnis. Oras sušils iki 15–20 laipsnių.

Penktadienį šalį pasieks naujas ciklonas ir dar viena lietaus porcija. Naktį debesys tankės, bet negausiai palis dar tik vietomis, o dieną sodresnis lietus numatomas jau daug kur. Išliks stiprokas naktį pietinių krypčių, dieną jau pietvakarių, vakarų vėjas. Nakties metu temperatūra nekris žemiau 10–15 laipsnių, o dieną pakils vos vienu kitu laipsniu ir sieks 12–17 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas