Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 30

Naujieji metai atneš žiemiškus šalčius – kai kur temperatūra gali kristi ir iki -20

Mokslo svetainė „Orai ir klimatas Lietuvoje“ „Facebook“ skelbia, kad šiltus ir lietingus orus jau netrukus vėl pakeis sugrįžę žiemiški šalčiai.
Žiema Žagarės regioniniame parke
Žiema Žagarės regioniniame parke / Žagarės regioninio parko nuotr.

„Jau netrukus įvyks staigus temperatūros lūžis. Senuosius metus dar pabaigsime šiltai, o Naujieji labai greitai pasitiks su žiemiškiu šalčiu. Vėl viskas užšals. Poledinės žūklės mėgėjai, ruoškit savo meškeres“, – praneša meteorologai.

Pasak jų, jau nuo sausio 2-osios nakties dalyje šalies oro temperatūra nukris žemiau -10 °C, o nuo sausio 3–4 d. gali nukristi ir žemiau -15 °C. Skaičiavimai rodo, kad žiemiškai šalti orai užsitęs ilgiau nei 1–2 ar 3 dienas. Visai įmanoma, kad pirmąją 2024 metų savaitę kažkurioje šalies dalyje ilgesnį laikotarpį pragiedrėjus dangui paspaus ir iki -20 °C.

„Stipriausi šalčiai turėtų būti šiaurės rytinėje arba rytinėje šalies dalyje, bet šalčio užteks visiems. Kadangi jau visi pripratom prie šilumos, tai atrodys labai šalta. Kita vertus, tikri speigai (žemiau -25 -30) kol kas dar neprognozuojami.

Kalbant apie kritulius, sausio pirmomis dienomis daugiausia pasnigs Pietų Lietuvoje, kur sniego danga turėtų pasiekti 10-15 cm. Bent jau tokie šiuo metu yra skaičiavimai“, – nurodo sinoptikai.

Grafike (wetterzentrale.de) – ECMWF orų modelio skaičiavimai. Oro temperatūros prognozė Utenoje. Skirtingų spalvų linijos – skirtingi orų modelio skaičiavimai. Balta linija – skaičiavimų vidurkis. Kuo spalvotos linijos tarpusavyje glaudesnės, tuo prognozės patikimumas didesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas