Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 23

Sinoptikų prognozė. Savaitgalį orai subjurs

Anticiklonas, ilgą laiką lėmęs debesuotus su rūkais, ramius orus Rytų ir Vidurio Europoje, taip pat ir Lietuvoje, jau silpnės. Šiaurės Atlanto ciklonas daugiausia ardys jo šiaurės vakarinį sparną, mėgindamas skverbtis per Skandinaviją į rytus. Drėgno atlantinio oro porcijos jau epizodiškai pasieks ir Lietuvą.
Lietus
Lietus / Alfredo Pliadžio nuotr.

Penktadienį dangų ir toliau dengs debesys, kai kur truputį palynos. Vis rims pietvakarių, pietų vėjas, vietomis boluos rūkai. Temperatūra sieks 4-8 laipsnius šilumos.

Šeštadienio dieną per Lietuvą slinks, aktyvesnis atmosferos frontas, tad kritulių, daugiausia lietaus ir jau gausesnio, sulauksime didesnėje šalies dalyje, ypač vakariniuose rajonuose. Tuo tarpu nakties metu, kai kur iškris nedideli krituliai, vėlgi vyraus lietus.

Be to, naktį pietinių krypčių vėjas bus vos juntamas, daug kur driekis rūkai, temperatūra svyruos tarp 0-5 laipsnių šilumos. Diena bus debesuota, daug kur palis. Stipriau pūs pietų, pietryčių vėjas. Temperatūra sieks 3-7 laipsnius.  
Sekmadienio naktį dar daug kur, daugiausia rytiniuose rajonuose prognozuojami krituliai, dieną jie trumpės ir pasitaikys tik vietomis. Vėjas keis kryptį ir pūs vidutiniu greičiu Temperatūra naktį bus nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 šalčio, tik pajūryje kiek šilčiau, dieną 2-7 laipsniai šilumos.

Daugiau apie orus skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas