Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 15

Šių metų kovas – šiltas, labai sausas ir labai saulėtas

Pernai kovas buvo šiltesnis ir sausesnis už daugiametį vidurkį, o saulėtų valandų – maždaug apie normą. Šiemet kovas bus truputį šiltesnis už normą, tačiau labai sausas ir labai saulėtas mėnuo, savi paskyroje „Facebook“ skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.
„Nepriklausomybės atkūrimo kelias“
„Nepriklausomybės atkūrimo kelias“ / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Žvelgiant į saulės spindėjimo trukmę, reikšmės jau dabar yra nemažos. Per praėjusias dienas saulė Lietuvoje švietė tarp 74–103 val. Viso mėnesio daugiametė norma sudaro 132–156 val. Taigi, dar 5–6 saulėtos dienos ir galėsime konstatuoti, kad viso kovo mėn. norma yra pasiekta.

Kalbant apie kritulius, nors dabar jau kone vidurys mėnesio, tačiau kritulių Lietuvoje iškritę tik 0–4 mm. Daugiausia 4,1–4,5 mm jų fiksuota, atitinkamai, Kalvarijoje ir Lazdijuose. Tuo tarpu Nidoje, Šilutėje ir Pagėgiuose šis mėnuo kol kas yra be kritulių (0,0 mm). Klaipėdoje, Ventėje ir Vėžaičiuose fiksuota vos po 0,1 mm. Priminsime, kad kovo mėn. daugiametė norma Lietuvoje yra 39 mm. Per artimiausias 5–7 dienas žymesnių kritulių nenumatoma.

Atrodo, kad viskas kas buvo skirta kovui, dangus išpylė per vasarį. Kita vertus, jau savotiška pastarųjų metų pavasarių tradicija tampa užsitęsę saulėti ir sausi laikotarpiai“, – rašo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas