Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 21 /07:12

Sniegas ir rūkas sunkina eismo sąlygas

Eismo sąlygas pirmadienį ryte vietomis sunkina snygis, rūkas, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Kaune sninga
Kaune sninga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Naktį vietomis iškrito nežymūs krituliai. Šiuo metu vietomis snyguriuoja didžiojoje šalies dalyje, tik Alytaus apskrityje be kritulių.

Lietuvoje magistralinių ir krašto kelių dangos vietomis padengtos sniegu, kai kur provėžotos, yra ir slidžių ruožų. Vykstančiųjų šiais keliais prašoma atsižvelgti į tai, kad keliai vietomis padengti sniegu, o juos nuvalius, sningant vėl padengiami sniegu, tad reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir nedaryti staigių manevrų.Vilniaus apskrityje rūkas, vietomis matomumas apie 100 m.

Vakarų Lietuvoje magistralinių ir krašto kelių dangos sausos, drėgnos. Rajoninių kelių dangos padengtos puraus arba prispausto sniego sluoksniu, slidžios. Magistraliniai ir krašto keliai barstomi visoje šalyje, išskyrus vakarų Lietuvą.

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis,dieną debesuota su pragiedruliais. Žymesnio sniego nenumatoma. Aukščiausia temperatūra nuo 8 iki 13 laipsnių šalčio.

Atnaujinta 07.12 val. Vilniaus kelininkai informuoja, kad važiavimo sąlygos yra patenkinamos. Keliai yra provėžuoti. Gatvės buvo valomos ir barstomos nuo sekmadienio 22 val., per šį laiką išverta  907 tonos druskos ir 608 kubai smėlio.

Vairuotojai prašomi nestatyti automobilių nelegaliai ir nevažiuoti viešojo transporto juostomis, ypač žiemą, nes tokie veiksmai trikdo kelių tvarkymą, neleidžia tarnyboms dirbti efektyviai.

Sostinėje iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvės, jų bendras plotas – beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų, bendras ilgis – 602 km. Šlapiomis druskomis barstoma 280 gatvių, smėlio-druskos mišiniu - 152 gatvės, sausa druska - 59 gatvės.

Daugiau informacijos apie orus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas