Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 22

Šventinį savaitgalį neišvengsime lietaus

Kaip ir neretai atsitinka, taip ir šiemet per Jonines numatomas lietus. Smarkiausiai lis penktadienį bei šeštadienio naktį, o sekmadienį pasirodys tik trumpi lietūs. Išliks vidutiniškai šilta.
Vilnių atgaivino pavasarinis lietus
Lietus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša orai.lt, ties Vidurio Europa vyraujantys pietvakarių srautai Lietuvos link toliau gabena drėgmę ir lietų. Vienas po kito iš pietų Europos atkeliaujantys ciklonai ir artimiausiomis paromis Lietuvai toliau neš debesis ir lietų. Orai vėsūs nebus, tačiau tikros vasariškos šilumos taip pat nenumatoma.

Šiandien, penktadienį, pietinio ciklono debesys daugeliui rajonų atneš lietaus, vietomis gali nugriaudėti ir perkūnija. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas. Aukščiausia oro temperatūra dieną pakils iki 18–23 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį daugelyje rajonų palis, šiaurės rajonuose gali palyti smarkiai. Dieną lietus palaipsniui liausis ir po pietų lyti jau nebeturėtų. Vėjas pasisuks iš vakarų, bus gūsingas, ypač pajūryje. Oro temperatūra lietingą naktį bus 11–16, dieną laukiama 17–22 laipsnių šilumos.

Sekmadienį, per Jonines, šalyje kai kur susidarys trumpas vasariškas lietus, vietomis gali sudundėti ir perkūnija. Pūs nestiprus pietvakarių vėjas. Žemiausia oro temperatūra naktį kris iki 7–12, dieną pakils iki 19–24 laipsnių šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje aktyvi atmosferos cirkuliacija ties Vidurio bei Šiaurės Europa tęsis. Orai Lietuvoje išliks nepastovūs. Jau pirmadienį kitas ciklonas vėl žada sukelti smarkias liūtis, vėliau orai taps vėsesni. Vasariškos kaitros nenumatoma iki pat liepos pradžios.

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE ORUS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas