Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 08 24

Vasariški orai iškeliauja: prognozuojamas niūrus savaitgalis

Tiems, kurie tikėjosi pasidžiaugti paskutiniu vasaros savaitgaliu gamtoje, teks nusiteikti labiau rudeniškiems nei vasariškiems orams arba keisti savo planus. Deja, sinoptikai šilumos nežada.
Lietingas ketvirtadienio vakaras Palangoje
Lietingas ketvirtadienio vakaras Palangoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Intensyvus lietus traukiasi

Tokio intensyvaus lietaus, koks buvo ketvirtadienio naktį ir rytą, jau neturėtume sulaukti, tačiau penktadienį iš naujai susiformavusių debesų lietaus taip pat netrūks.

Gal rugsėjį, kaip visada, dar sulauksime keleto šiltesnių dienų, bet ir tiek“, – sakė M.Kirkliauskaitė.

Tiesa, jis bus trumpalaikis, su pertraukomis, labiau apims vakarinę dalį ir pajūrį, tačiau debesų bus pakankamai visoje šalies teritorijoje. Taigi daugiau ir mažiau palis visur, nekliūti jo gali tik kai kurioms vietoms.

Diena bus pakankamai vėjuota – vėjo greitis sieks 12-14 m/s, o pajūryje gūsiai iki 15-17 m/s. Vyraujanti temperatūra daugelyje vietų – 17-19 laipsnių.

Panašūs orai laikysis visą savaitgalį – naktys bus gaivios, o dieną taip pat šiluma nelepins.

20 laipsnių temperatūra sieks tik kai kur

„Šeštadienio para numatoma labiau lietingesnė: nakties metu daugiau palis šiauriniuose rajonuose, dieną lietūs slinks per vakarinius ir pietinius rajonus. Naktį temperatūra bus 9-14 laipsnių, dieną – 17-22 laipsniai. Kita vertus, saulė šeštadienį taip pat turėtų pasirodyti, nes besiformuojantys debesys turėtų būti padriki.

Sekmadienio naktį lietaus laukiama pajūryje, oras bus drėgnas, taigi ryte galimi rūkai. Naktį temperatūra sieks 7-12 laipsnių (vėsiausia turėtų būti šiaurės ir šiaurės rytų rajonuose), dieną daugelyje rajonų trumpai palis, kadangi praktiškai per visą Lietuvą praslinks kelios debesų juostos su trumpais lietumis.

Prognozuojama temperatūra 17-22 laipsniai, tačiau aukščiausios temperatūros nebent sulauksime visiškai pietinėje Lietuvos dalyje. Kiek šilčiau bus tik tuomet, kai saulutė išlįs, o kai lis, temperatūra bus net keliais laipsniais vėsesnė“, – teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Kiek atšils tik kitos savaitės pradžioje

Taigi savaitgalis, pasak pašnekovės, buvimui gamtoje netinkamas. Nebent gali pasisekti esantiems pajūryje, kadangi labai dažnai paplūdimio teritoriją lietus prašoka: virš vandens lyja, o kopose – ne. Ypač tai būdinga Kuršių nerijai. Todėl ji patarė tiesiog stebėti dangų ir elgtis pagal situaciją. Tiesa, šilta ir ten nebus.

„Jutiminė temperatūra bus tokia pati, kiek rodys termometro stulpelis. Ir ji nebus maloniai vasariška. Neišvengiamai ateina ruduo. Gal rugsėjį, kaip visada, dar sulauksime keleto šiltesnių dienų, bet ir tiek“, – sakė M.Kirkliauskaitė.

Kiek šiltesniais orais gali pavykti pasidžiaugti jau kitos savaitės pradžioje. Nors naktys išliks vėsios, dienos prognozuojamos keliais laipsniais šiltesnės, turėtų būti daugiau saulės ir mažiau drėgmės, ypač šiaurės rytiniuose rajonuose, gal net visoje šiaurės rytinėje pusėje. Tuo tarpu palei pietvakarinį Lietuvos pakraštį slenkantis frontas toje dalyje atneš kiek vėsesnį orą ir šiek tiek lietaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas