Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 12 18

Vilnių ir apylinkes užklojęs storas sniego sluoksnis suteikė baltų Kalėdų viltį

Žiema parodė savo nagus – užvertė Vilnių, jo apylinkes ir dar pusę Lietuvos gausiu sniegu. Sekmadienį tai prasidėjo, pirmadienį snigo visą dieną, šiek tiek pažerta ir naktį iš pirmadienio į antradienį. Nors sostinės gatvės antradienio rytą vairuotojus jau pasitiko nuvalytos, tačiau užmiestyje yra vietų, kur pravažiuoti sunkoka. Užtat labai gražu.
Sniegu užklotos Vilniaus apylinkės
Sniegu užklotos Vilniaus apylinkės / 15min skaitytojos Vilijos nuotr.

Apie 20 km už Vilniaus, važiuojant Maišiagalos kryptimi, gyvenanti Vilija antradienio rytą nusprendė dirbti namuose. Vaizdas už lango priminė, kad vairuojant ne galingą visureigį išvažiuoti iš sodų bendrijoje esančių namų gali būti nelabai lengva.

Tiesa, Vilnius antradienio rytą vairuotojus, gerokai vargusius pirmadienį, jau pasitiko gerai nuvalytais ir pabarstytais keliais. Daug kur ne sniego pusnys gąsdino, o telkšojo balos.

Tačiau pažiūrėjus pro langą ar išėjus pasivaikščioti kiek atokiau nuo pagrindinių sostinės gatvių, kurios pastarosiomis dienomis dūsta spūstyse, vaizdai pribloškia. Didžiulės pusnys, storas sniego sluoksnis ant medžių šakų, takų ir suolų. Žiema atrodo lyg iš paveikslėlio.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Snieguotas ir baltas Vilnius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Snieguotas ir baltas Vilnius

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, sniego dangos storis Lietuvoje siekia nuo 2 iki 14 cm. Tokie duomenys paskelbti antradienį, 8 val. Mažiausiai, vos vos pasnigę buvo Neringoje, kiek daugiau (4 cm) Klaipėdoje.

Kuo toliau į šalies rytus, tuo sniego daugiau – Žemaitijoje ir ties Šiauliais iki antradienio ryto prisnigo 6 centimetrus sniego, Lazdijuose – 8 cm, Kaune 10 cm. Biržuose, Panevėžyje sniego danga jau siekia 12 centimetrų, Utenoje 13.

Daugiausia sniego Vilniuje, jo apylinkėse ir Dzūkijoje, kur prisnigta apie 14 centimetrų sniego.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Snieguotas ir baltas Vilnius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Snieguotas ir baltas Vilnius

Kaip praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija, dėl buvusio arba besitęsiančio snygio rytų ir šiaurės rytų Lietuvoje antradienio popietę magistraliniai keliai išlieka slidūs, jie valomi ir barstomi. Kai kur rytų ir pietryčių Lietuvoje tebesninga.

Artimiausiomis dienomis sinoptikai sniego žada vis mažiau, pasnigti Vilniuje gali nebent penktadienį ir šeštadienio naktį. Šaltukas spustelės artimiausiu metu vis stipriau, naktimis iki 10–12 laipsnių, o ir dieną labai nešils – tarkim, ketvirtadienį spaus 3–8 laipsnių šaltukas. Tačiau prognozuojama minusinė temperatūra nuteikia optimistiškai, kad šiemet Kalėdos pagaliau bus baltos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas