Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 07 /19:15

Vilnių nuskalbė liūtis, virto medžiai

Sekmadienio popietę Vilnių skalbė liūtis, griaudėjo, kilo stipraus vėjo šuorai.
Temos: 2 Liūtis Orai

Sinoptikai buvo perspėję, kad sekmadienio popietę šalies rytuose vietomis pažaibuos ir pagriaudės, nušniokš smarkesnės liūtys, per perkūniją vėjo gūsiai sieks pavojingus 18-23 m/s.

„Oro temperatūros kontrastai tarp skirtingų Lietuvos kampelių siekia net iki 15-16 laipsnių. Labai šiltą oro masę veja lauk iš vakarų-pietvakarių plūstanti vėsesnė oro masė. Per šalį vienas paskui kitą slenka nepastovumo linija ir iš paskos šaltasis atmosferos frontas. Bent truputį palis visur.

15 min skaitytojo nuotr./Vilniuje dėl liūties virsta medžiai
15 min skaitytojo nuotr./Vilniuje dėl liūties virsta medžiai

14:40 val. lietūs iš Vakarų Lietuvos jau pasitraukė ir pamažu keliauja į Rytų Lietuvą“, – rašoma „Facebook“ grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ skaitytojai dalijasi nuo liūties nuvirtusių medžių nuotraukomis. Vėjas laužė medžių šakas pačiame centre, skvere šalia Artkikatedros.

Pirmadienio naktį tankesni debesys dar užsilaikys ant rytinių ir pietrytinių šalies rajonų, čia daug kur palis, kai kur gali lyti gana intensyviai ir su perkūnija, o likusioje šalies dalyje debesys prasisklaidys, lietaus tikimybė bus maža. Pūs nestiprus šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Temperatūra pažemės iki 11-16, kai kur 8-10 laipsnių šilumos.

15 min skaitytojo nuotr./Vilniuje dėl liūties virsta medžiai
15 min skaitytojo nuotr./Vilniuje dėl liūties virsta medžiai

Pirmadienio dieną trumpai palyti gali tik pietrytiniame šalies pakraštyje. Vėjas išliks nestiprus ir daugiausia pūs iš šiaurės, šiaurės vakarų. Diena bus nešalta, popietę temperatūra pakils iki 21-26 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi