Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 žmonių pavėlavo į lėktuvą ir dėkoja Dievui: po aviakatastrofos Brazilijoje išgyvenusiųjų nėra

Turbopropelerinis keleivinis lėktuvas, skridęs iš Kaskavelo į Gvaruljosą, penktadienį sudužo Vinjedo vietovėje, San Paulo valstijoje, pietryčių Brazilijoje, pranešė didžiausias Brazilijos naujienų portalas globo.com.

Lėktuvu skrido 61 žmogus ir visi jie žuvo, teigiama oro linijų bendrovės „Voepass“ pranešime.

Dalis keleivių pavėlavo į tragišką skrydį ir taip išvengė liūdnos lemties, skelbia CNN. Vienas į skrydį nespėjęs vyras Brazilijos naujienų televizijai „Globo“ sakė, kad mažiausiai 10 žmonių laukė prie ne tų vartų ir nespėjo išskristi.

dpa/Scanpix/Brazilijoje nukrito lėktuvas
dpa/Scanpix/Brazilijoje nukrito lėktuvas

Įlaipinimo laikas baigėsi

„Jie man pasakė: „Pone, jūs nepateksite į šį lėktuvą, nes įlaipinimo laikas baigėsi. Aš net šiek tiek juos spaudžiau: „Pone, įsodinkite mane į šį lėktuvą, aš turiu skristi.“ Tada jis pasakė: „Niekaip, galiu tik pakeisti jūsų bilietą“, – pasakojo vyras „Globo“.

Supratę, kad atsidūrė ne prie tų vartų, keleiviai maldavo oro uosto darbuotojų leisti jiems įlipti į lėktuvą, tačiau jiems buvo pasakyta, kad to padaryti negalima. „Man dreba kojos, tik Dievas žino, kaip aš jaučiuosi, – sakė vyras, sužinojęs, kad lėktuvas sudužo. Ačiū Dievui, kad neįlipome į tą lėktuvą.“

„Scanpix“/AP nuotr./Brazilijoje nukrito lėktuvas
„Scanpix“/AP nuotr./Brazilijoje nukrito lėktuvas

Nufilmuotas dramatiškas kritimas

Keleivinis lėktuvas su 61 žmogumi sudužo penktadienio popietę vietos laiku netoli San Paulo.

Socialiniuose tinkluose išplatintame dramatiškame vaizdo įraše matyti lėktuvo kritimas ir ant žemės liepsnojantis sunaikintas jo fiuzeliažas.

„Bendrovė apgailestaudama praneša, kad visi 61 skrydžio Nr. 2283 keleivis žuvo įvykio vietoje“, – sakoma „Voepass“ pareiškime, kuriame patikslintas žuvusiųjų skaičius, sumažinus jį nuo pirminių 62 žuvusiųjų skaičiavimų. Pasak bendrovės, lėktuve buvo 57 keleiviai ir keturi įgulos nariai.

Visi keleiviai turėjo Brazilijos dokumentus, sakė oro linijų pareigūnai, tačiau kol kas neaišku, ar kas nors iš jų turėjo dvigubą pilietybę.

Skrydžio sekimo duomenys rodo, kad dvimotoris turbopropelerinis lėktuvas ATR 72-500 vos per vieną minutę nukrito 17 000 pėdų (daugiau kaip 5000 m), tačiau kol kas neaišku, kodėl.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose katastrofos vaizdo įrašuose matyti, kaip lėktuvas, prieš atsitrenkdamas į žemę, krenta spirale, o kaimynystėje gyvenantys žmonės šaukia iš baimės. Kitame vaizdo įraše matyti ant žemės liepsnojančios lėktuvo nuolaužos. Niekas ant žemės nenukentėjo, CNN sakė miesto pareigūnai.

VIDEO: Nufilmuotas dramatiškas keleivinio lėktuvo kritimas Brazilijoje

Priežastis dar nežinoma

Kadras iš vaizdo įrašo/Sudužusio lėktuvo nuolaužos gyvenamųjų namų rajone
Kadras iš vaizdo įrašo/Sudužusio lėktuvo nuolaužos gyvenamųjų namų rajone

Kol kas nėra jokios informacijos apie tai, kas sukėlė avariją, spaudos konferencijoje sakė „Voepass“ generalinis direktorius Eduardo Buschas.

„Visa įgula buvo kompetentinga“, – sakė E.Buschas.

„Laukiame prieigos prie visų piloto ir valdymo bokšto ryšių, kad galėtume plačiau suprasti, kas nutiko.“

E.Buschas sakė, kad lėktuve buvo dvi juodosios dėžės – skrydžio duomenis kaupiantys prietaisai, kurie yra sukurti taip, kad atlaikytų katastrofas, ir kad yra dvi aukštos kvalifikacijos laboratorijos, galinčios juos ištirti.

„Viena vertus, įmanoma atkurti duomenis iš įrašymo įrenginio, tačiau, kita vertus, yra tikimybė, kad dėl avarijos rimtumo įrašymo įrenginiai buvo pažeisti, todėl gali būti neįmanoma gauti įrašytų duomenų“, – sakė E.Buschas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas