Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min – išskirtinis liudijimas iš Donbaso: kai kur artėjama prie humanitarinės katastrofos

Praėjus jau daugiau nei trims mėnesiams nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios, karo veiksmai nesiliauja. Maskva užsibrėžė tikslą užimti bent jau Luhansko sritį ir po truputį juda pirmyn. Sudėtingiausia situacija šiuo metu – prie Sjevjerodonecko. Donbase šiuo metu esantis Ukrainos žurnalistas Jevhenas Nazarenka interviu 15min teigė, kad kai kuriuose regiono miestuose padėtis tampa kritinė.
Lysyčanskas
Lysyčanskas / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Luhansko karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus antradienį ramino, esą Sjevjerodoneckas nebus apsuptas ir jame nepasikartos Mariupolio scenarijus. Tačiau padėtis labai sudėtinga – vyksta gatvių mūšiai, Rusijos kariuomenė jau yra įžengusi į miestą.

Nors Ukrainos kariuomenė bando atsilaikyti, svarbiausiu išlieka klausimas, ar ji sulauks pakankamai Vakarų ginklų, kad galėtų pereiti į kontrpuolimą.

Anksčiau vykusios derybos tarp Maskvos ir Kyjivo yra įstrigusios ne vieną savaitę. Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis teigia, kad šalis nesiruošia atiduoti savo teritorijos Rusijai ir bandys susigrąžinti viską, įskaitant ir nuo 2014 metų aneksuotą Krymą.

Ukrainos ekspertas, politologas Alvydas Medalinskas 15min teigė, kad kol kas Ukraina neturi pakankamai ginklų, kurių reikia įvykiams mūšio lauke palenkti į savo pusę ir artimiausią mėnesį ar net ilgiau ukrainiečiai turės pasikliauti savo jėgomis.

Tuo metu Ukrainos žurnalistas J.Nazarenka tikino, kad padėtis Donbase tampa sudėtinga. Nors rusai praranda daug savo karių, daug nuostolių skaičiuoja ir ukrainiečiai, o kai kuriuose miestuose padėtis artėja prie humanitarinės katastrofos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas